Уволниха зам.-шеф на Агенцията по храните | webcafe.bg
newscafe

Уволниха зам.-шеф на Агенцията по храните

Webcafe.bg
10.02.2016, 16:50 (обновена 10.02.2016, 17:03)
бабх лого

Агенцията по храните има нов заместник-изпълнителен директор след освобождаването на д-р Тенчо Тенев

Д-р Тенчо Тенев е освободен от длъжността заместник-изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните. Причината е несправяне с финансовата дисциплина, съобщиха от пресцентъра на държавното ведомство.

През януари Сметната палата излезе с доклад, според който агенцията за безопасност на храните не е осигурена с достатъчно финансови средства, а от 2010 г. досега не е изградила единни правила за работата си. Това поставя служителите й на сериозен корупционен натиск, докато гражданите са подложени на риск на пазара да попаднат опасни храни, казва се още в заключенията на Сметната палата за дейността на институцията между 2011 и 2014 г.

На мястото на Тенев като заместник-изпълнителен директор е назначена доц. д-р Тодорка Янковска-Стефанова. От 2012 г. тя е директор на Централна лаборатория по ветеринарно-санитарна експертиза и екология към БАБХ. През 2011 г. е изпълнителен директор на Асоциация на месопреработвателите в България, а в периода 1992-2011 работи в Централна лаборатория по ветеринарно-санитарна експертиза и екология към НВМС от експерт до началник отдел.


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.