Уволниха зам.-шеф на Агенцията по храните | webcafe.bg
newscafe

Уволниха зам.-шеф на Агенцията по храните

Webcafe.bg
10.02.2016, 16:50 (обновена 10.02.2016, 17:03)
бабх лого

Агенцията по храните има нов заместник-изпълнителен директор след освобождаването на д-р Тенчо Тенев

Д-р Тенчо Тенев е освободен от длъжността заместник-изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните. Причината е несправяне с финансовата дисциплина, съобщиха от пресцентъра на държавното ведомство.

През януари Сметната палата излезе с доклад, според който агенцията за безопасност на храните не е осигурена с достатъчно финансови средства, а от 2010 г. досега не е изградила единни правила за работата си. Това поставя служителите й на сериозен корупционен натиск, докато гражданите са подложени на риск на пазара да попаднат опасни храни, казва се още в заключенията на Сметната палата за дейността на институцията между 2011 и 2014 г.

На мястото на Тенев като заместник-изпълнителен директор е назначена доц. д-р Тодорка Янковска-Стефанова. От 2012 г. тя е директор на Централна лаборатория по ветеринарно-санитарна експертиза и екология към БАБХ. През 2011 г. е изпълнителен директор на Асоциация на месопреработвателите в България, а в периода 1992-2011 работи в Централна лаборатория по ветеринарно-санитарна експертиза и екология към НВМС от експерт до началник отдел.


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.