Ранно пенсиониране и бонуси – само за полицаите от улицата | webcafe.bg
newscafe

Ранно пенсиониране и бонуси – само за полицаите от улицата

Webcafe.bg
12.10.2015, 15:11 (обновена 12.10.2015, 15:19)
полиция

Снимка: © Webcafe.bg

Финансовият министър Владислав Горанов поставил условие на МВР само полицаите, работещи навън - т.нар. първа категория, да се пенсионират с привилегии. Според него МВР трябва да въведе тези промени, ако иска да получи исканите 21 милиони лева за обезщетения на пенсионирани служители.

Само полицаите, които могат да бъдат набити на улицата, трябва да бъдат първа категория, т.е. да имат право на ранно пенсиониране и вървящите с него привилегии, убеден е Горанов.

„А тези, които стоят зад бюра и не са изложени на такъв риск, трябва да бъдат трета категория - така, както са и министър-председателят, и народните представители, и всички, които не са изложени на риск", допълни той.

Той уточни, че води много отдавна с МВР този дебат. „За съжаление, все още не виждам движение в тази посока, дори се изкушавам с бюджета да иззема инициативата за нормативни промени в тази посока. Няма да оставим хората без заплати", коментира Горанов.

Сега служителите в сектор „сигурност" имат право да получат 20 заплати при пенсиониране. Това са работещите в МВР, Министерство на отбраната, НСО, затворите и разузнавачите. По-рано социалният министър Ивайло Калфин коментира, че не се очаква промяна, а вътрешният министър Румяна Бъчварова поиска 16 млн. лева, за да изплати обезщетенията на 942 пенсионирани служители от МВР.

Oще: владислав горанов  мвр  министерство на финансите  полицаи  ранно пенсиониране  румяна бъчварова  служители за сектор сигурност 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.