Задължителен касов бон за чадър на плажа от 21 юли | webcafe.bg
newscafe

Задължителен касов бон за чадър на плажа от 21 юли

Webcafe.bg
13.07.2015, 12:36 (обновена 13.07.2015, 12:54)
туризъм

Снимка: © Getty IMages

От 21 юли касовите бележки ще са задължителни при продажбата например на билети за посещение на музей, спортни събития, концерти, за ползване на шезлонг и чадър на плажа

Само седмица остава за всички търговци и институции, които издават билети срещу своите услуги, да купят и регистрират в НАП касов апарат, с който да отчитат продажбите си след 20 юли, напомнят от Националната агенция по приходите.

От 21 юли касовите бележки ще са задължителни при продажбата например на билети за посещение на музей, спортни събития, концерти, за ползване на шезлонг и чадър на плажа, според промените в Наредба Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

Изключение от новото правило се прави за продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължително съгласно нормативен акт, както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри.

Тези билети за транспорт или участие в хазартни игри обаче трябва да съдържат трайно вписана при отпечатването номинална стойност и най-малко два защитни елемента върху хартията и/или при печата, както и да са отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа, посочват от НАП.

Досега всички търговци и институции, които продаваха билети, отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа, не бяха длъжни да ги регистрират и отчитат чрез фискален касов апарат.


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.04.2015, 06:39

1 Диман | 13.07.201516:33

В крайна сметка най-облагодетелстван отново е "Черепа". Както се казва честито на печелившите и да почерпят!!! Смее се
   

оценка

+0 -0