Половин милион лева глоба за имитация на сирене | webcafe.bg
newscafe

Половин милион лева глоба за имитация на сирене

Webcafe.bg
23.07.2015, 18:01 (обновена 23.07.2015, 18:03)
сирене

Нарушението е с продължителност над година и половина

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби с близо половин милион лева компания за имитация на чужда търговска марка.

Фирма "Загора 2000" ООД е глобена с 479 970 лв. за предлагане на краве сирене "Загорско Ситово", чиято опаковка имитира външния вид на краве сирене "Добруджанско Ситово", предлагано от ЕТ "Интерес 2000 - Муса Мусов", съобщиха от КЗК.

Друга фирма - "Еделвайс 77" ЕООД е глобена с 29 520 лв. във връзка с производството на краве сирене "Загорско Ситово", при което е използван знак, сходен на регистрираната комбинирана търговска марка на ЕТ "Интерес 2000 - Муса Мусов", присъстваща на етикета на произвежданото от нея сирене "Добруджанско Ситово".

От КЗК посочват, че "Загора 2000" по силата на договор за възлагане с "Еделвайс 77" е търгувала от октомври 2013 г. досега с краве сирене "Загорско Ситово" в областите Стара Загора и Хасково. Външният вид на сиренето имитира външния вид на краве сирене "Добруджанско Ситово".

Нарушението е с продължителност над година и половина, а от КЗК отбелязват и обстоятелството, че преди да започне да дистрибутира продукта, "Загора 2000" е дългогодишен дистрибутор на продуктите на ЕТ "Интерес 2000 - Муса Мусов" и като такъв е изцяло запознат с тяхната визия, включително опаковка и етикети в съответните разновидности.

Oще: глоба  добруджанско ситово  еделвайс 77  загорско ситово  интерес  кзк  конкуренция  муса мусов  санкция  сирене 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани