СОС ще обжалва решението на съда за поскъпването на билетите | webcafe.bg
newscafe

СОС ще обжалва решението на съда за поскъпването на билетите

Webcafe
22.02.2017, 16:09 (обновена 22.02.2017, 16:16)
нови автобуси в софия

Снимка: © https://twitter.com/FandakovaY

От Столичния общински съвет обявиха, че ще обжалват днешното решиение на Административния съд, което отменя поскъпването на билета за градски транспорт в София.

От Столичния общински съвет обявиха, че ще обжалват днешното решение на Административния съд, което отменя поскъпването на билета за градски транспорт в София. Това означава, че цената на билета, определена от съответната наредба, гласувана от СОС, остава 1,60 лв. до произнасянето на следващата инстанция - Върховния административен съд.

"Надяваме се, че ще успеем да защитим нашето решение, защото сме убедени, че е правилно, а и юристите твърдят, че мотивите на съда са по формални причини" - казва Зафир Зарков, общински съветник, член на транспортната комисия към СОС.

Според общинските съветници, поскъпването на единичния билет за сметка на запазените цени на картите, е довело до положителни резултати, изразяващи се в увеличение на използването на по-дългосрочни превозни документи

За периода юни-декември 2016 година продажбите на билети са намалели с 43% спрямо същия период на 2015 година. При картите за 10 пътувания, намалението е от 29 %.

В същото време за периода юни - декември 2016 г. има ръст от 48 % на издадените абонаментни карти в сравнение със същия период на миналата година. Над два пъти (118%) се е увеличил броят на издадените и заредени абонаментни карти по редовна тарифа. Запазването на цената на еднодневната карта от 4.00 лв. и възможността за неограничен брой пътувания в рамките на деня са довели, според СОС, до трикратно увеличение на продадените еднодневни карти за периода юни-декември 2016 година спрямо същия период на по-миналата година. Продадени са 1 081 334 броя еднодневни карти при 356 602 карти през същия период на 2015 г.

Oще: сос  цена на билет за градския транспорт 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани