СЕМ отложи с месец решението на кризата в БНР | webcafe.bg
newscafe

СЕМ отложи с месец решението на кризата в БНР

Webcafe.bg, по БНР
29.05.2015, 14:00 (обновена 29.05.2015, 14:03)
Георги Лозанов

Снимка: © БГНЕС

Георги Лозанов готов да подаде оставка, ако кризата не бъде решена до месец. Решението, според него, обаче трябва да дойде от ръководството на БНР.

Председателят на СЕМ Георги Лозанов обяви, че е готов да си подаде оставката от медийния регулатор, ако до месец не се реши кризата в Българското национално радио.

Днес се проведе заседание на Съвета за електронни медии, на което трябваше да се направи преоценка на изпълнението на концепцията на Радослав Янкулов.

"Радиото е влязло в една ситуация и се очаква тази ситуация магически да се реши от петте души, които стоим тук. А тези, които стоят 1500 души в Радиото, стоят неотстъпчиво гръб в гръб и това е единственото, което са готови да направят в момента за Българското национално радио. Мисля, че това е изключително непродуктивен подход, още повече, че ние нямаме инструмент, с който в тази ситуация да извършим някакъв радикален ход", каза Лозанов, цитиран от БНР.

Лозанов коментира, че очаква ръководството на БНР само да намери ресурс за решаване на конфликта и предложи СЕМ да поръча социологическо проучване за обществените нагласи спрямо ситуацията в радиото.

Срещу предложението му се обяви друг член на СЕМ - Мария Стоянова, която открито призова Радослав Янкулов да подаде оставка като генерален директор.

"Българското национално радио 26 години след реформите прилича на един динозавър. Това е една система, която изобщо не е реформирана през годините. На нас ни трябва едно малко мобилно модерно радио с няколко програми, които да служат наистина за информацията на това общество", заяви тя.

Вчера Стоянова обяви, че е подложена на "безпрецедентни атаки от две страни" заради публичната си позиция по управленската криза в БНР.

Oще: бнр  българско национално радио  георги лозанов  конфликтът в бнр  кризата в бнр  мария стоянова  председателят на сем  радко янкулов  радослав янкулов  сем  съвет за електронни медии  член на сем 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.