Промени на движението в столицата заради велосъстезание | webcafe.bg
newscafe

Промени на движението в столицата заради велосъстезание

Webcafe
27.08.2016, 10:47 (обновена 27.08.2016, 11:05)

На 27 и 28 август ще има редица промени в организацията на движението в София, заради провеждането на международната колоездачна обиколка на България, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

В тази връзка се забранява влизането в двете посоки на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в проявата, от 16:00 до 21:00 ч. в събота по ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г. С. Раковски"; ул. "11-и август" между ул. "Московска" и пл. "Св. Александър Невски"; ул. "Дунав" между ул. "Московска" и пл. "Св. Александър Невски"; ул. "15-и ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски".

Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в обиколката, от 11:00 до 12:00 ч. в неделя по бул. "Цар Освободител" между бул. "Васил Левски" и ул. "Раковски"; ул. "Цар Иван Шишман" между ул. "Аксаков" и пл. "Народно събрание"; ул. "15-и ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски"; ул. "6-и септември" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител".

Забранява се престоят и паркирането на всички пътни превозни средства, с изкючение на тези на участниците в проявата, от 12:00 до 21 часа в събота на паркингите на пл. "Св. Александър Невски"; на ул. "15-и ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски".

От 08:00 до 13:00 ч. в неделя са забранени престоят и паркирането на паркинга на пл. "Народно събрание".

Стартът на колоездачната обиколка, чиито организатор е Българският колоездачен съюз, ще бъде даден в 12:00 часа в неделя.

Маршрутът на състезанието ще започва от пл. "Народно събрание" и ще минава по бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе", бул. "М. Еминеску", бул. "Ситняково" и по бул. Ботевградско шосе, откъдето колоездачите ще излязат от София.

Състезанието ще бъде охранявано, а движението - регулирано, от СДВР.


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани