Ирена Кръстева иска правата над #Кой | webcafe.bg
newscafe

Ирена Кръстева иска правата над #Кой

Webcafe.bg
15.07.2015, 15:40 (обновена 15.07.2015, 15:43)
протест в подкрепа на съдебната реформа

Снимка: © webcafe.bg

Дори да получи регистрация на марката, нейният притежател не може да забрани на трети лица да я използват, например, за коментар на актуални събития

Дружеството на Ирена Кръстева "Пресмаркет" е поискало регистрация в Патентно ведомство на правата над думата "кой", съобщи журналиста Мирослав Иванов в блога си.

Дружеството "Пресмаркет" ЕООД, собственост на "Нова българска медийна група холдинг" АД и управлявано от майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева, е поискало да запази словната марка "кой".

Това се вижда в онлайн регистъра към Патентно ведомство за подадените за регистрация марки. Заявката е от 30 април 2015 г. и е в няколко класа, свързани предимно с медии, разпространение и заснемане на филми и др.

Според Закон за марките и географските означения, дори да получи регистрация на марката, нейният притежател не може да забрани на трети лица да я използват, например, за коментар на актуални събития у нас.

Нарушението на право върху марка представлява престъпление от общ характер, което се преследва по инициатива на прокуратурата.

Oще: делян пеевски  ирена кръстева  кой  марка  ова българска медийна група холдинг  патент  патентно ведомство  пресмаркет 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани