Ново обгазяване в Гълъбово от "Марица Изток" | webcafe.bg
newscafe

Ново обгазяване в Гълъбово от "Марица Изток"

Webcafe.bg
11.09.2015, 09:23 (обновена 11.09.2015, 09:25)
Тец марица изток 3

Снимка: © Енел

Обгазяването на Гълъбово е продължило три часа в четвъртък вечер

Пореден случай на обгазяване със серен диоксид в Гълъбово отчете местната РИОСВ.

Според данните от автоматичната измервателна станция в центъра на града са отчетени наднормени нива на концентрация на серен диоксид в атмосферата на въздуха.

Обгазяването е продължило три поредни часа в четвъртък вечерта.

РИОСВ посочва, че източникът на замърсяването са ТЕЦ-овете в енергийния комплекс "Марица Изток", като на операторите беше разпоредено да намалят мощностите на производство на ток.

Жителите на Гълъбово бяха предупредени да не напускат жилищните или работните помещения и да затворят прозорците, да избягват физическите дейности на открито до понижаване на концентрациите на серен диоксид.

Около 23 ч. обгазяването спря, като отпадна и опасността за здравето на хората.

През август депото за неопасни производствени отпадъци на ТЕЦ "Брикел" стана причина за ново замърсяване на въздуха в Гълъбово с прах. Последва образуване на административно-наказателно производство срещу собствениците на електрическата централа.

Oще: електрическа централа  енергетика  енергиен комплекс марица изток  марица изток  обгазяване  околна среда  опасност за здравето  риосв  серен диоксид  тец 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.08.2015, 14:39

1 Змея | 11.09.201511:35

Ало, редакторите, това което показвате на снимката е "КонтурГлобал Марица Изток 3", там серочистката работи почти на 100%. ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” пък въобще няма комин, защото е последен писък на модата. Държавната ТЕЦ Марица Изток 2 е достатъчно далече от Гълъбово и друг щеше да изреве ако там беше проблема. Обгазяването е на 100% от ТЕЦ "Брикел" на Ковачки, защото серочистката му истински фалшификат.
   

оценка

+2 -0

Най-коментирани