КЗК глоби с 6 млн. лева EVN и CEZ | webcafe.bg
newscafe

КЗК глоби с 6 млн. лева EVN и CEZ

Webcafe
21.12.2017, 15:06 (обновена 21.12.2017, 15:16)
Ток

Снимка: © Стоян Георгиев

Двете дружества смятат да обжалват решението

Комисията за защита на конкуренцията глоби с 6 млн. лева електроразпределителните и снабдителните предприятия от икономическите групи на EVN и на CEZ. Комисията е установила, че те прилагат обща стратегия и практики, с които дискриминират независимите търговци.

По този начин се ограничава търговията с електрическа енергия по свободно договорени цени. Поведението на двете електроразпределителни компании може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията на пазара на електроенергия и да засегне интереса на потребителите.

Глобата на EVN, която притежава електроразпределителната мрежа в Югоизточна България и захранва региона с ток, е близо 4 млн. лева. CEZ, която захранва с ток Югозападна България, е глобена с 2,2 млн. лева.

Двете дружества смятат да обжалват решението на КЗК пред Върховния административен съд, тъй като според тях предявените твърдения за нарушаване са неоснователни.

Oще: cez  evn  евн  електроенергия  електроразпределение  кзк  комисия за защита на конкуренцията  ток  чез 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани