Риалити-фарс "Дума срещу дума" след убийството във Враца | webcafe.bg
newscafe

Риалити-фарс "Дума срещу дума" след убийството във Враца

Webcafe.bg
22.01.2016, 10:37 (обновена 22.01.2016, 11:15)
мариян иванов, свидетелят на убийството във враца

Снимка: © бтв

Мариян Иванов защити версията на Поничките, майката на Тодор го опровергава

Свидетел на убийството на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца създаде тотален смут около публичната информация за фактите около фаталния инцидент.

Мариян Иванов, който е оказал първа помощ на колабиралия Тодор след побоя на улицата, свика "пресконференция" на местопрестъплението , като предварително е поискал "поне две национални телевизии" да го излъчват на живо в праймтайма на сутрешните блокове.

"Речта" му, в която описа собствените си възгледи около случая с убийството, беше излъчвана едновременно по бТВ и Нова ТВ. "Ексклузивно" интервю е дал само за Канал 3, един час преди брифинга на улицата.

Случайно или не - версията на Мариян Иванов съвпадна с обясненията на обвиняемите за убийството - братята Иван и Десислав Дамянови.

Иванов използва националните медии, за да лансира собствената си версия, че Тодор не е починал от побоя, а от сърдечен арест поради евентуални предходни заболявания.

Той твърди, че по тялото и лицето на пребития 18-годишен ученик нямало "видими белези", преди да падне в безсъзнание на тротоара. Иванов уточни, че не е присъствал на самото сбиване между Дамянови и Йорданов.

По думите му - в първия момент майката на момчето забранила на всички да се докосват до него, защото синът й имал здравословни проблеми.

Мариян Иванов обяви, че единият брат от "Поничките" - Десислав Дамянов се е опитал да окаже първа помощ на момчето. Именно Десислав Дамянов беше направил опит да се укрие след престъплението, като едва 4-5 часа след смъртта на Тодор се предаде на полицията.

Появата на Иванов пред медиите предизвика незабавна реакция от страна на майката и брата на убития Тодор, които излязоха пред медиите, за да опровергаят твърденията на свидетеля.

Жената обвини Иванов, че целенасочено изопачава фактите около случая - включително като е излъгал в интервю за местен вестник, че минути преди Тодор да загуби съзнание, тя се е карала със сина си на висок тон.

Майката отрече и друго твърдението на Мариян Иванов - че Тодор е имал предишни сърдечни заболявания.

Според публично достъпната информация от профила на Мариян Иванов във Facebook, става ясно, че той работи във врачанското ранчо "Туган", описан като "пансион за коне и развъдник за кучета".

В него пише още, че 37-годишният Иванов е учил в Националната спортна академия по специалност "Физическа подготовка на служители в МВР и Българската армия".

Няма информация дали Иванов е служил в органите на полицията.

Самият той се яви пред медиите, облечен в екипировка на Планинската спасителна служба, като заяви, че е работил 6 години като спасител в Боровец.

Изтъкването на професионалната му подготовка за оказване на първа помощ дойде, след като резултатите от аутопсията показаха, че вероятната причина за смъртта на Тодор е задушаване - т.е. "реанимацията" на улицата не е помогнала, а може би е влошила състоянието му.

Окончателен резултат от съдебно-медицинската експертиза все още не е обявен публично, тъй като се очакват данни от хистологичен анализ.

Иванов обяви, че е бил жертва на натиск от страна на семействата на побойниците и на починалото момче да стане свидетел по делото.

Той твърди, че е отказал да сътрудничи на която и да е от страните и заяви, че ще даде показания само пред съдия.

По време на преките включвания Иванов обяви, че служител на една от националните телевизии се опитал да му предложи "облаги", за да даде ексклузивно интервю в студиото. Той отказа да разкрие името на журналиста и телевизията, но заяви, че са му "предложили автомобил".

Възможно е "офертата" към свидетеля всъщност да е представлявала предложение той да бъде доведен от Враца до студиото в София за сметка на телевизията - практика, която се прилага във всички големи медии при преценка на журналистическия екип.

Oще: враца  делото за убийството във враца  десислав дамянов  иван дамянов  майката на тодор йорданов  мариян иванов  мвр  национални телевизии  опровержение  полиция  поничките  праймтайм  прайм тайм  пресконференция  риалити  свидетел  свидетелски показания  свидетелят от враца  сутрешен блок  тв  телевизия  тодор йорданов  убийството на тодор йорданов 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

9 Дракон с кисело зеле | 22.01.201620:36

Дали умира в следствие на побоя или на гълтане на езика?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.03.2012, 10:23

8 partci | 22.01.201619:07

"Защо продължава да се нарича случая "убийство"?"

Защото момчето умира в следствие на побоя.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

7 Von Bl | 22.01.201616:36

Къде е " Мимето" тя е най-пач. muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.10.2014, 11:19

6 diegos | 22.01.201612:37

Това нещо, дето май е статия или преразказ... няма ли автор?!

Защо продължава да се нарича случая "убийство"?

Приятелката и майката на Тодор вече излъгаха, казвайки, че бокса не е негов! После се коригираха... т.е. мога ли да вярвам на техните версии?

Първите "новини" на подобни като тази медия бяха, че Тодор е пребит с бокс. Оказа се, че маркирани с бокс са двамата братя- единия в устата, другия в окото. Младежа по лицето наранявания няма... във видеото в което падна, не личеше да се превива от болка, ако се вярва на твърденията на близките му, той не е имал здраво място по тялото си... отново разминаване между казано и видяно...

Вие, медиите, ще се научите ли, да не изнасяте присъди преди разследването и съда да са се произнесли?

Пак питам, къде е автора на това... нещо?
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

5 паяка | 22.01.201612:30

"Изтъкването на професионалната му подготовка за оказване на първа помощ дойде, след като резултатите от аутопсията показаха, че вероятната причина за смъртта на Тодор е задушаване - т.е. "реанимацията" на улицата не е помогнала, а може би е влошила състоянието му."

Що за грозни внушения правите, вие "журналистите" от тази "медия" !?
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 03.03.2015, 17:06

4 bludniq_sin | 22.01.201611:55

И, кафето.. - продължавате да наричате починалия - "пребития 18-годишен ученик"; "убития Тодор", а докато не излезе експертизата не е ясно има ли убийство изобщо и има ли пребит човек, а обвиняемите ги наричате "побойниците" и тн.

Стегнете се малко и дайте по-обективно.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 03.03.2015, 17:06

3 bludniq_sin | 22.01.201611:51

Случайно или не не е правилно да наричате разказът му версия. Версията се изготвя от разследващите по време на разследването.
Човекът излага това, което е възприел с очите си като носи наказателна отговорност ако лъже и това вероятно му е било съобщено от разследващите органи и прокуратурата. Свидетелят няма данни да има интерес да лъже за това, което е видял. Родителите на починалият имат такъв интерес.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.12.2015, 13:10

2 Lazar Falli | 22.01.201611:50

От статията лъха преднамереност, която автора даже не се опитва да прикрие. Едната страна е наречена "побойниците", а другата "момчето". Досега никой не е опровергал в нито една версия като как е започнала свадата, а именно това че "момчето" налита с бокс... Оттам нататък кой, какво, защо явно няма да се разбере. Гледах внимателно сутринта свидетеля, който не е изтъквал опита си, а отговори на журналистически въпроси защо говори полупрофесионално, защо е оказвал първа помощ, как е знаел да провери пулса и т.н. Отново тъничка манипулация. И не на последно място бих искал да получа отговор колко "момчета" пътуват с бокс в колата си? Ако е за самозащита поради спецификата на града/региона защо не е с нещо по-малко опасно - спрей, палка... И още, брата на "момчето" още от следващият ден говори сякаш за чужд човек, напълно спокойно и дистанцирано. Не искам да съм на тяхно място, но сме виждали и други майки, които не знаят на кой свят са и отказват всякакви интервюта и показност, докато тук май не е така...
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

1 Mako | 22.01.201611:11

Случайно или не - версията на Мариян Иванов съвпадна с обясненията на обвиняемите за убийството - братята Иван и Десислав Дамянови.
*******************************

Случайно или не - Кафето пак лъже: версията на Иванов съвпада единствено с разказаното от братята за финала на инцидента. За моментите, в които тримата са се налагали, интервюираният заяви категорично, че не ги е видял и не може да твърди нищо.
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани