Делото за несъстоятелността на КТБ се възобновява | webcafe.bg
newscafe

Делото за несъстоятелността на КТБ се възобновява

Webcafe.bg
03.04.2015, 15:43 (обновена 03.04.2015, 16:23)
съдебна палата

Снимка: © В.Е.

Делото е насрочено за 15 април

Делото за несъстоятелността на Корпоративна търговска банка е възобновено, съобщиха от Софийски градски съд. Процесът е насрочен за 15 април. Преди ден Върховният административен съд потвърди отнемането на лиценза на банката, с което направи делото възможно.

В съда са призовани КТБ чрез назначените й временни синдици, БНБ, Фондът за гарантиране на влоговете, СГП и акционерите от „Бромак" и "Бългериан Акуизишън къмпани" чрез процесуалните им представители.

Делото е възобновено от съдия Иво Дачев, който доскоро отговаряше като заместник-председател на СГС за търговските дела. Наскоро той подаде оставка от поста, след като Владимира Янева се оттегли като председател. Всички заместници на Янева без съдия Петя Крънчева се разделиха с постовете си, след като председателят на СГС ги призова да напуснат съда.

В определението съдия Дачев е посочил, че поради изложените съображения и независимо, че никоя от страните не е поискала производството да бъде възобновено, съдът служебно следва да възобнови същото.

До съдебното заседание БНБ трябва да представи препис от влязло в сила решение на УС на БНБ за отнемане на лиценза на КТБ. Указва на временните синдици в същия срок за предоставят и акт за встъпване в длъжност. При неизпълнение на срока, същите ще бъдат заменени.

До 15 април страните по делото могат да изразят желание делото да се разглежда при закрити врата.

Oще: банка  банкова несъстоятелност  банкова тайна  бнб  закрити врата  иво дачев  корпоративна търговска банка  ктб  синдици  съдебен състав  съдия  търговска банка 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани