Розита Михайлова и София Владимирова влизат в СЕМ | webcafe.bg
newscafe

Розита Михайлова и София Владимирова влизат в СЕМ

Webcafe
27.04.2016, 10:29 (обновена 27.04.2016, 10:44)
телевизия, телевизор

Снимка: © Getty Images

Парламентът най-после избра новите членове на СЕМ

Розита Михайлова и София Владимирова бяха избрани за нови членове на СЕМ от парламентарната квота

Двете влизат на местата на Анна Хаджиева и Георги Лозанов, чиито мандати изтекоха съответно през есента на 2014 и април 2016 г.

Най-силен вот получи Розита Михайлова, номинирана от БДЦ - 128 гласа "за", 3 против и 33 въздържали се. Гласовете за избора й дойдоха както от ГЕРБ и РБ, така и от БСП и ДПС.

Досега Михайлова работеше като PR на Националната компания "Железопътна инфраструктура".

София Владимирова, която беше издигната официално от ГЕРБ, получи 108 гласа "за", 11 против и 28 въздържали се. Владимирова вече изкара един мандат като член на СЕМ при първото правителство на Борисов.

За кратко Владимирова беше PR на бившия министър на външните работи при ГЕРБ Румяна Желева. Преди да влезе в администрацията, тя е работила като екип "Гости" на "Шоуто на Иван и Андрей".

Попълването на двете вакантни места дава възможност на президентската номинация Бетина Жотева най-после да встъпи в длъжност като член на СЕМ. Жотева беше излъчена за позицията още през май 2015 г., но поради процедурни изисквания в Закона за радиото и телевизията до този момент назначението й не беше възможно.

Така изборът на новите генерални директори на БНР и БНТ ще бъде направен от подновения състав на медийния регулатор: Мария Стоянова, Иво Атанасов, Бетина Жотева, София Владимирова, Розита Михайлова.

Oще: бетина жотева  бсп  герб  дпс  розита михайлова  сем  софия владимирова 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани