Софтуер издал акцията на ДАНС в Пазарджик | webcafe.bg
newscafe

Софтуер издал акцията на ДАНС в Пазарджик

Webcafe.bg
01.12.2014, 18:26 (обновена 18.12.2014, 11:38)
джамия в пазарджик

Снимка: © Webcafe

Операцията се проведе също така в Пловдив, Хасково и Смолян

Течът на информация, заради който прокуратурата, ДАНС и МВР обсадиха ромското гето на Пазарджик, се дължи на грешка в деловодната система на местния Окръжен съд.

Акцията, при която бе арестуван самоукият имам Ахмед Муса Ахмед и шестима негови сподвижници, е трябвало да бъде проведена в началото на декември, както обясниха главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на ДАНС Владимир Писанчев.

Няколко дни преди операцията обаче, на сайта на съда се появи съдийско определение, с което се разрешава изземване на данни от имейли, в което бе описана и готвената операция.

"В случая, поради грешка и предвид липсата на защита в самия софтуер, се е стигнало до публикуване на конкретния съдебен акт на страницата на Окръжен съд - Пазарджик", обясниха от съда.

Разпоредена е проверка, но изводите й са противоречиви, тъй като няма опция автоматично да ограничава публикуването на този тип дела. От съобщението става ясно, че подобно ограничение се е извършвало "допълнително", но никъде не се говори за човешка грешка.

Проведени са разговори със създателите на софтуера „Информационно обслужване" АД клон Варна, при които същите предвидиха в следващата версия на програмния продукт за всички дела, неподлежащи на публично оповестяване, активирането на защита да е по подразбиране от самата програма.

Oще: ахмед муса ахмед  пазарджик  радикален ислям  роми  софтуер  съд 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани