Промяна в закона ще позволи на военните по-ефективно да охраняват границата | webcafe.bg
newscafe

Промяна в закона ще позволи на военните по-ефективно да охраняват границата

Webcafe.bg
10.02.2016, 18:16 (обновена 10.02.2016, 18:40)
Румяна Бъчварова

Снимка: © Webcafe.bg

Днешният Съвет за развитие прие предложението на Бъчварова за промяна в Закона за въоръжените сили

Подготвена промяна в Закона за въоръжените сили ще даде възможност армията да участва по-ефективно в охраната на държавната граница.

Това съобщи вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова след заседание на Съвета за развитие.

Тя уточни, че военните ще могат да оказват съдействие при охраната на границата с присъствие и техника, но само в извънредни и кризисни ситуации. Предложението е нейно и е влязло в приетата днес от съвета Национална стратегия за отбрана.

Към момента партньорите в управляващото мнозинство нямат никакви различия за това, че съдебната реформа остава основен приоритет пред управлението на страната, коментира пред журналисти Бъчварова. Цитирана от БТА, тя е посочила, че въпросите, по които има различни позиции, ще бъдат уточнявани, преди да бъдат внесени законопроектите, така че накрая становището на партньорите в управлението да е общо.

Без възражения днес коалиционните партньори са одобрили Стратегия за децентрализация 2016-2025 г. и проект на Целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа - Сакар, пограничните, планинските и полупланинските слабо развити райони.

Антикорупционият закон и реформата в МВР ще бъдат гледани на следващото заседание. След като приключи общественото обсъждане съветът ще заседава и по предложението за реформа в МВР, каза Бъчварова.

Съветът за развитие е орган към правителството, който координира коалиционните управленски политики и се председателства от Бъчварова.

Oще: армия  вицепремиер  военни  граница  закон за въоръжените сили  законопроект  национална стратегия за отбрана  охрана  румяна бъчварова 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.