Моллов вън от БАБХ, корупцията - не | webcafe.bg
newscafe

Моллов вън от БАБХ, корупцията - не

Webcafe.bg
25.05.2015, 14:58 (обновена 25.05.2015, 15:19)
пламен моллов

Снимка: © babh.government.bg

Пламен Моллов беше уволнен заради корупция и искана "такса спокойствие"

Освобождаване на служители от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), които оказват рекет върху бизнеса, и промени в законодателството, с които да се спрат тези практики - за това настояха от веригата за бързо хранене „Аладин Фуудс". Исканията бяха подкрепени и от Националната асоциация на млекопреработвателите.

Според Биляна Томова, директор „Бизнес развитие" в "Аладин Фуудс", трябват законодателни промени, с които да се ограничат възможностите за злоупотреба със служебно положение от служителите на БАБХ. Смяната на изпълнителния директор Пламен Моллов не означава, че корупцията в Агенцията е спряна, категорични са от бизнеса.

Частната фирма представи и списък с имена на служители на земеделското министерство, чиито уволнения също ще бъде поискани. Сред тях има експерти в централното управление на БАБХ - д-р Румен Чакъров и Стоян Пашев, както и изпълнителният директор на регионалното звено на БАБХ в Пловдив Николай Петков.

От „Аладин Фуудс" са подали сигнал в прокуратурата срещу действията на БАБХ, но ще подадат и сигнал срещу Пламен Моллов. Искаме не просто уволнението на Моллов, но и да бъде разследван, съден и осъден за действията си, подчерта собственикът на „Аладин Фуудс" Аладин Харфан.

От фирмата се зарекоха, че ще сложат камери за проследяване на производствения процес в предприятието си. Аладин Харфан каза, че ще има днес среща с новия шеф на БАБХ Дамян Илиев, за да му посочи хората, които извършват рекет. Това били служители от централното управление на Агенцията в София и от регионалната дирекция в Пловдив.

Фирми, членуващи в Националната асоциация на млекопреработвателите в Разград, Шумен, Търговище и Силистра също са се оплакали от "такса спокойствие", изисквана им от служители на БАБХ.

 

Oще: агенция по храните  аладин  аладин фуудс  аладин харфан  бабх  българска агенция по безопасност на храните  дамян илиев  дюнер  дюнери  изнудване  пилешко  пламен моллов  пловдив  рекет  такса спокойствие 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани