БДЖ с ново разписание и нови влакове | webcafe.bg
newscafe

БДЖ с ново разписание и нови влакове

Webcafe.bg
13.12.2015, 10:27 (обновена 13.12.2015, 10:41)
влак

Снимка: © БДЖ

От днес влиза нов график за движение на влаковете на БДЖ и се пускат допълнителни влакове за някои по-дълги дестинации. Възстановяват се и някои директни връзки. Работата по нито една жп линия няма да бъде преустановена, съобщават от БДЖ.

Новият график за движение на влаковете на БДЖ влиза в сила от днес. Пускат се допълнителни влакове за някои по-дълги дестинации. Два международни бързи влака също влизат в движение.

Между София и Белград ще пътува композиция, в чиито състав ще се движат и директни спални вагони между София и Москва през Будапеща - Братислава - Варшава - Минск.

През летния сезон от юни до септември в състава на този международен влак ще пътува вагон между Минск и Варна, а московските вагони ще се движат до Варна и Бургас, както и в обратната посока.

Два международни влака с ново разписание ще пътуват между София и Будапеща, които ще преминават през Румъния по моста "Нова Европа". Това са т. нар. влакове "Бонония", за които съвместно с унгарските железници е договорена специална оферта за пътниците.

Два допълнителни бързи влака със задължителна резервация ще пътуват от днес между София и Русе разпределителна ("Дунав").

Възстановява се директната връзка между Пловдив и Димитровград след приключилите ремонтни дейности в региона. Вече няма да се налага пътниците да се прекачват на гара Първомай.

Три бързи влака, които пътуват между София и Пловдив, вече ще се движат по удължен маршрут между София и Димитровград. Процеса на електрификация в участъка е завършен. Ще бъде увеличен броят на крайградските влакове в района, като в най-натоварените часове те ще се движат на интервал от 1 час.

Допълнителни влакове ще пътуват и по теснопътната железопътна линия Септември - Добринище.

През летния сезон - от 28 април до 23 септември - в новото разписание е предвидено да се движат и два бързи влака със задължителна резервация между София и Варна.

В новото разписание на влаковете няма железопътни участъци, в които да е преустановено обслужването с железопътен транспорт, уточняват от БДЖ.

Всичките нови дейности са част от плана за оздравяване и развитие на Групата на "Холдинг БДЖ" ЕАД за периода 2015 - 2022 година, които е публично достъпен оттук.

Oще: бдж  бъдапеща  български железници  бърз влак  влак  влакове  дестинации  железница  железопътна линия  международни влакове  москва  релса  релси  софия 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.