Кампания учи децата да изразяват благодарност онлайн и офлайн | webcafe.bg
newscafe

Кампания учи децата да изразяват благодарност онлайн и офлайн

Webcafe
04.11.2016, 13:59 (обновена 04.11.2016, 14:13)
Деца

Снимка: © Getty Images

#КажиБлагодаря започва от 7 ноември

От 7 ноември започва онлайн кампанията #КажиБлагодаря, която ще се проведе в рамките на 2 месеца и ще бъде насочена към българските ученици. Инициативата e организирана от компанията Little Thanks, сформирана от учители на Фондация "Заедно в час".

Little Thanks цели да стимулира социалната ангажираност на децата и тинейджърите, чрез проекти за доброволчество и благотворителност в шест основни сфери: образование, общество, етика, екология, здраве и икономика.

#КажиБлагодаря ще провокира учениците да благодарят на хората и за нещата, които ги заобикалят и са важни за тях. Чрез хаштага в социалните мрежи те символично ще покажат, че правят своя избор към позитивното, за сметка на думите на омраза и агресия.

Кампанията, която има за цел да насърчи етично отношение, позитивни действия и осъзнатост сред учениците в България, ще се провежда освен онлайн, чрез основна среда Facebook, така и офлайн.

Екипът на Little Thanks ще работи директно с училища из страната, предоставяйки образователни материали по темата под формата на интерактивни дейности и въпроси за дискусии в час на класа.

От 7 ноември във Facebook-страницата на Little Thanks ще се публикуват различни предизвикателства, стимулиращи креативното изразяване на благодарност.

Учениците могат да участват с постове с хаш таг #kazhiblagodaria, в които да благодарят по искрен начин. Те могат да изказват своята благодарност със снимка или видео, с кратък текст или цитат, с песен, или с малък реален жест, доказателството за който да споделят във Facebook.

Вижте промо-видеото на кампанията:

 

Целта на Little Thanks е да събере 50 000 благодарности до края на годината, с който да докаже, че българските ученици са осъзнати, емпатични и отговорни към случващото се наоколо.

Всеки може да следи развитието на кампанията чрез брояча на страницата www.littlethanks.bg.

 

Oще: #кажиблагодаря  little thanks  благодарност  възпитание  деца  емпатия  заедно в час  кажиблагодаря  образование  обучение  ученици  училище  учители 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани