Преместване на спирки и промени в движението около "Петте кюшета" | webcafe.bg
newscafe

Преместване на спирки и промени в движението около "Петте кюшета"

Webcafe.bg, Столична община
10.02.2016, 11:51 (обновена 10.02.2016, 12:04)
Коли

Снимка: © Sofia Photo Agency

Спирки на тролеи и трамваи в района около "Петте кюшета", бул. "Прага" и бул. "Пенчо Слвейков" се изместват и закриват. Опасенията са, че дейностите около изграждането на третата линия на метрото в София ще предизвикат сериозни задръствания

Заради изграждането на поредния участък от третата линия на софийското метро, от днес в следващите няколко месеца придвижването в столицата от ще бъде затруднено в още няколко централни участъка, а от днес до края на март 2018-та година, се въвеждат промени в градския транспорт в района на бул. "Прага", бул. "Пенчо Славейков" и "Петте кюшета".

Въвежда се нова организация на движението от ул. "Св. Георги Софийски" до бул. „Васил Левски", съобщават от Столичната община. Във връзка със строителството на третата линия на метрото в участъка от ул. "Св. Георги Софийски" до бул. „Васил Левски" от 00.00 ч. днес до 24.00 ч. на 28 февруари 2016 се забранява влизането на пътни превозни средства по западната половина от пътното платно и частта от прилежащия тротоар на бул. "Пенчо Славейков" - между ул. "Св. Георги Софийски" и ул. "Разслатица".

Паркирането в зелените зони в този район също ще бъде забранено до края на този месец.

Движението на превозните средства ще се извършва двупосочно в източната половина от пътното платно на булеварда.

От днес до 24.00 часа на 17 март в участъка на бул „Ген. М. Д. Скобелев" - от кръстовището му с бул. "Прага" до началото на рампата на тунела ще бъде обособена строителна площадка.

Това изисква въвеждането на следните промени в градския транспорт:

За повече от две години, от днес до 24.00 ч. на 31 март 2018 година, се закриват съществуващи трамвайни и тролейбусни спирки и се разкриват нови.

Закрива се спирката на трамвайните линии 1, 6 и 7 на бул. "Прага" в посока пл. "Македония".

Закрива се тролейбусната спирка с код 0363 - "Бул. Прага", в посока СУ "Св. Климент Охридски", намираща се на бул. "Ген. М. Д. Скобелев", за тролейбусните линии 1, 2, 5, 8 и 9.

Разкрива се временна трамвайна спирка с код 6400 - "Бул. Прага", в посока пл. "Македония", на бул. "Христо Ботев", на 50 метра след бул. "Патриарх Евтимий", за трамвайните линии с номера 1, 6 и 7.

Разкрива се тролейбусна спирка с код 6410 ("Бул. Прага") в посока СУ "Св. Климент Охридски" на бул. "Ген. М. Д. Скобелев", на 80 метра преди бул. „Прага", за тролейбусните линии с номера 1 и 5.

Разкрива се тролейбусна спирка с код 6411 ("Бул. Прага") в посока СУ "Св. Климент Охридски" на бул. "Прага", на 80 м преди бул. "Ген. М. Д. Скобелев", за тролейбусните линии с номера 2, 8 и 9.

Местата в синя и зелена зона също ще бъдат закрити за 24 месеца.

Oще: автобуси  градски транспорт  движение  задръстване  линия 3  македония  метро  метрополитен софия  петте кюшета  площад македония  скобелев  софия  столична община  тапи  трамваи  трамвай  транспорт  тролейбус  тролейбуси  център 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани