Правосъдното министерство продължава да нищи скандалния законопроект | webcafe.bg
newscafe

Правосъдното министерство продължава да нищи скандалния законопроект

Webcafe
07.04.2017, 13:53 (обновена 07.04.2017, 14:08)
34

Спорните промени в изборния кодекс и законопроектът за българското гражданство са изготвени от работна група към министерство на правосъдието и съгласувани с правния съвет на президентството.

Спорните промени в изборния кодекс и законопроектът за българското гражданство са изготвени от работна група към министерство на правосъдието и съгласувани с правния съвет на президентството. Това заяви зам.-министъра на правосъдието Деница Александрова - Митрова в изявление пред медиите. От думите й обаче не стана ясно кой е автор на спорния текст. След изявлението нямаше възможност за задаване на въпроси.

Митрова каза, че проектът е бил качен на сайта от посочения за виновен, директор на дирекция "Съвет на законодателството" Любомир Талев, който не е изпълнил дадените му указания за текстовете от изборния кодекс.

Финалният вариант, който беше качен за обществено обсъждане, не е бил съгласуван с министъра на правосъдието", заяви още тя.

Нейното изказване потвърждава първоначалната версия на правосъдното министерство от сряда, когато те заявиха, че Талев нарочно е качил проекта, за да злепостави институцията. Според правосъдното министерство уволненият директор на дирекция се е опитал да започне процедура по съграсуване още на нередактирания вариант на проекта. Това ставало ясно от неговата кореспонденция с други дирекции в министерството.

Според заместник-министърът изобщо не било обсъждано отпадането на глас за българите в чужбина. Талев твърдеше, че това е по настояване на екипа на правния съвет към Румен Радев.

Oще: министерство на правосъдието  скандален законопроект 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани