В Бургас забраниха детските градини да събират пари от родителите | webcafe.bg
newscafe

В Бургас забраниха детските градини да събират пари от родителите

Webcafe
08.09.2016, 17:29 (обновена 08.09.2016, 17:51)
Димитър Николов

Снимка: © община Бургас

Край на събирането на пари в детските градини в Бургас. Заповедта е на кмета Димитър Николов.

Кметът на Бургас Димитър Николов забрани събирането на допълнителни пари от родителите на децата в детските градини и училищата. Градоначалникът е издал специална заповед, съобщиха от общината.

Разпространена практика е в началото на учебната година да се събират между 50 и 100 лева за санитарни и хигиенни материали, учебници, канцеларски материали, ремонти и други.

Родителите ще продължат да купуват само учебните помагала за децата от яслата, първа и втора група в детската градина.

Забранява се и събирането на пари от родителите на учениците за ремонт, оборудване и обзавеждане на помещенията, охрана и сигурност.

Общината ще проверява всеки сигнал за нарушение и при неизпълнение на изброените забрани ще се търси дисциплинарна отговорност от директорите на детски заведения и училища.

 

Oще: бургас  детска градина  пари за блокчета и тоалетна хартия в детската градина  събиране на пари в детската градина  училище 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.