МС харчи европари за вратовръзки и шалове | webcafe.bg
newscafe

МС харчи европари за вратовръзки и шалове

Newscafe, по в. "Сега", БГНЕС
28.12.2014, 12:48 (обновена 28.12.2014, 13:00)
Бойко Борисов

Още в първите седмици на новото правителство на Бойко Борисов администрацията на Министерския съвет действа ударно

В първите седмици на новото правителство администрацията на Министерския съвет е обявила обществени поръчки за стотици хиляди левове.

Те ще отидат за изработката на анализи, мобилни приложения, мъжки вратовръзки, дамски шалове, както и за "измерване на времето" и други, съобщи БГНЕС. Четирите обществени поръчки на обща прогнозна стойност 675 000 лв. с ДДС се финансират със средства от еврофондове.


До 78 000 лв. ще даде МС за "изготвяне на методология за извършване на национално проучване за определяне цената на времето". От заданието става ясно, че се очаква кандидатите за изпълнители да са социологически агенции. Целта на проучването е да определи цената на единица време (например 1 час) при бизнес и лични пътувания в градски и междуградски превози. Критерият за избор на изпълнител е оферта с "най-ниска цена". Средствата, с които ще се плати "измерването на времето" са от европейските фондове по Оперативна програма "Техническа помощ". Срокът за кандидатстване е 14 януари 2015 г.

Друга от обществените поръчки, обявена в последните дни на 2014 г., е на стойност до 120 000 лв. и е за доставка на рекламни и информационни материали за популяризиране на Българо-швейцарската програма и на Норвежкия финансов механизъм. Изпълнителят трябва да осигури доставката на 150 мъжки вратовръзки и 150 дамски шалове с логото на Българо-швейцарската програма. Доставката на 200 чадъра с логото на Норвежкия финансов механизъм е друга част от заданието.

Общо за популяризиране на двете програми трябва да се изработят 500 луксозни и 650 обикновени химикалки, 1500 хартиени папки, 1400 флашки, 500 текстилни и 400 хартиени торби, тефтери, календари, стикери, два рекламни банера и други.

До 270 000 лв. се готви да плати правителството за изготвянето на анализ на дейността на 27-те областни информационни центрове, чиято задача е да популяризират европейските фондове сред жителите на областните градове. Заданието на обществената поръчка буди много въпроси около смисъла и необходимостта от подобен тип проучване.

Друга от обществените поръчки, чиято прогнозна стойност може да е повод за последваща проверка и евентуално налагане на санкции от страна на Европейската комисия спрямо България, е за 207 000 лв. Срещу тази сума изпълнителят, който бъде избран от Администрацията на МС, ще трябва да извърши оптимизация и няколкомесечна поддръжка на интернет-портала на европейските фондове ЛИНК, да изработи мобилно приложение за iOS, Android и Windows на портала, два рекламни банера и да ги позиционира в пет интернет-сайта, които ще бъдат посочени от възложителя.

От заданието става ясно още, че в сумата е включена и стойността за разпространението на рекламните банери, които трябва да получат минимум 2 500 000 импресии. Мобилното приложение за смарт-телефони и таблети трябва да бъде на български и на английски език.

Oще: администрация  вратовръзка  възложител  европари  европейска комисия  еврофондове  измерване на времето  изпълнител  министерски съвет  мобилно приложение  обществена поръчка  оферта  пари  правителство  санкция  стойност  шал 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.