Ирена Кръстева напусна "Нова българска медийна група" | webcafe.bg
newscafe

Ирена Кръстева напусна "Нова българска медийна група"

Webcafe
31.05.2016, 16:59 (обновена 31.05.2016, 17:15)
Ирен Кръстева

Снимка: © Sofia photo agency

Майката на Пеевски се изтегля от медийния бизнес

Ирена Кръстева напусна всички позиции в ръководството на "Нова българска медийна група".

Справка в Търговския регистър показва, че на 30 май 2016 г. името на Кръстева е заличено от Съвета на директорите на компанията, която издава вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика Днес", "Меридиан мач", и има дял в регионалния вестник "Борба".

Майката на Делян Пеевски е заличена и като представител на СД на компанията. Мандатът на Кръстева, който изтичаше през август 2016 г., е прекратен предсрочно.

Нейната позиция в управлението на НБМГ се заема от Виолета Гетова Димитрова.

Кръстева остава в ръководството на "Балканска медийна компания" АД, която е едноличен собственик на вестникарската група.

Изтеглянето на Ирена Кръстева от медийния бизнес започна още през март 2016 г., когато беше освободена от поста изпълнителен директор на БМК.

Позицията й беше заета от 75-годишния Александър Георгиев - бивш член на съвета на директорите на "ТВ СЕДЕМ" ЕАД. Като такъв - той е разкрит от Комисията по досиетата като агент на бившата Държавна сигурност с псевдоним "Пламен".

Георгиев е привлечен от службите на тоталитарния режим през 1985 г., а според наличните документи е снет от отчет през 1986 г.

Той е участвал и в съвета на директорите на множество фирми, свързани с бизнеса на Кръстева и Пеевски - включително "ИПК Родина", "Табак Трафик", "Балкан Българска Телевизия" и др.

От средата на ноември 2015 г. Георгиев е управител на НСН Инвестмънт, в което Делян Пеевски притежава 90% от акциите в съдружие с майка си.

Новината за промяната на собствеността в БМК е поредният ход от обявеното от Пеевски "излизане от българския бизнес", след развалянето на сделките за покупка на "Химко" и "Канал 3", както и след продажбата на официалните 5% от "Булгартабак Холдинг".

Oще: александър георгиев  балкан българска телевизия  българска медийна компания  виолета гетова димитрова  делян пеевски  дпс  ирена кръстева  кой  медиите на пеевски  нбмг  нова българска медийна група  табак трафик  тв 7 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани