Борисов и Путин са обсъдили енергийните въпроси по телефона | webcafe.bg
newscafe

Борисов и Путин са обсъдили енергийните въпроси по телефона

Webcafe
27.09.2016, 14:00 (обновена 27.09.2016, 16:43)
владимир путин

Снимка: © Getty Images

Бойко Борисов е обсъдил енергийното сътрудничество с руския президент Владимир Путин в телефонен разговор, иницииран от наша страна.

Бойко Борисов е обсъдил енергийното сътрудничество с руския президент Владимир Путин в телефонен разговор, иницииран от наша страна.

Във Фейсбук Борисов написа как България настоява за преразглеждане на лихвените условия, поставени от „Атомстройекспорт" към НЕК. "Целта ни е да бъдат изчистени проблемите между двете дружества и да се постави стабилна основа за бъдещи съвместни енергийни проекти" - обяснява премиерът.

С президента Путин са договорили експерти на „Булгартрансгаз" да запознаят руската страна с разработения бизнес модел на газовия хъб „Балкан".

Били са разгледани и други теми като нарасналия брой руски туристи по Черноморието. Президентът Путин е оценил високо организацията по сигурността, която е гарантирала спокойствието на чуждестранните граждани по морските ни курорти.

Според агенция Тасс, двамата са говорили за проблеми на на двустранното сътрудничество в търговско-икономическата и енергийната сфера. Засегнати са и някои въпроси от международния дневен ред.

Разговорът  се провежда ден след гласуването в Съвета за сигурност на ООН, където българският кандидат Ирина Бокова остана шеста. Тя негласно се счита за руски фаворит.

Очаква се в сряда парламентът да вземе решение за първото плащане от 800 милиона лева на руската страна за поръчаните ядрени реактори, според решението на арбитражния съд.

Предишният телефонен разговор между Борисов и Путин, който също беше по инициатива на българската страна, се проведе на 5 август т.г. Тогава беше съобщено, че двамата са обсъдили актуални въпроси от двустранното сътрудничество с акцент върху реализацията на съвместните проекти в сферата на енергетиката.

Двамата ръководители са договорили да се активизира сътрудничеството между двете страни в рамките на руско-българската междуправителствена комисия по икономическо и научно-техническо сътрудничество. Срещата на съпредседателите на тази комисия се състоя във Варна на 16 септември.

Oще: бойко борисов  българия и русия  владимир путин  енергийни въпроси  ирина бокова  русия 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.11.2015, 17:07

3 Бам | 27.09.201616:16

Та като каза решения и се сетих следния виц:

Пие си Бойко ракийката вечерта, влиза Цв. Цв.
-Бойко, в Турция правят преврат, ние каква позиция да заемем?
-А Путин кво каза?
-Нищо, трае си гадината.
-Абе я да се обадим на Обама да го питаме
Звънят на Обама:
-г-н Обама, в Турция преврат, какво да правим?
-А Путин кво каза?...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

2 TheRock | 27.09.201614:42

Докладва на ръководството!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

1 Шамито | 27.09.201614:38

Не мога да разбера този афоризъм.Да обсъждаш енергийни въпроси с човек от когото не зависи нищо.Каква договореност може да постигнеш с лакей?Ами Той няма право да взема решения сам.Той ще ги вземе когато му разрешат.Е и защо е това преливане от пусто в празно?Фалшив имидж на Бат Бойко.Вижте ме АЗ преговарям.А Путин се усмихва.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани