Българският лекарски съюз с нов председател | webcafe.bg
newscafe

Българският лекарски съюз с нов председател

Webcafe.bg, Дарик радио
10.05.2015, 12:27 (обновена 10.05.2015, 12:53)
блс

Снимка: © БГНЕС

Вторият мандат на д-р Цветан Райчинов като председател на Лекарския съюз изтече

Името на новия преседател на Българския лекарски съюз е д-р Венцислав Грозев. Роденият през 1958 година хирург ще заема тази длъжност през следващите 3 години. Досега той беше на поста председател на Плевенската колегия на БЛС.

Изборът се случи по време на 63-тия редовен отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз, след провеждане на балотаж между д-р Венцислав Грозев и д-р Юлиан Йорданов.

Общо четирима кандидати имаше за позицията. Сред тях беше и другият заместник-председател на съсловната организация д-р Кирил Еленски.

В борбата за председателското място се включи и д-р Петър Панчев от отделението по Онкоурология в Александровската болница, а д-р Георги Тодоров от лекарската колегия в Русе сам издигна кандидатурата си за поста, събощи Дарик радио.

Изборът на нов ръководител на БЛС се наложи, след като вторият мандат на д-р Цветан Райчинов като председател на Лекарския съюз изтече.

Според устава на организацията Райчинов няма право на трети мандат и новият председател трябваше да бъде избран до средата на месец май.

Гласуваха 359 делегати от браншовата оргазнизация. Д-р Венцислав Грозев е събрал 180 гласа; Д-р Юлиан Йорданов - 173 гласа; 7 бюлетини са обявени за недействителни, съобщиха от изборната комисия на БЛС.

Д-р Грозев е завършил МУ-Плевен през 1983 година. През 1991-ва взема специалност по обща хирургия.

Той придобива още няколко специалности - по изгаряния и пластично-възстановителна хирургия, лапароскопска хирургия и спешна хирургия при масов травматизъм.

В момента работи като хирург в Клиниката по хирургия и колопатология на УМБАЛ "Г. Странски".

Oще: блс  венцислав грозев  д-р венцислав грозев  д-р цветан райчинов  лекари  председател на блс  хирург  цветан райчинов 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани