Солена глоба за Ветко Арабаджиев заради изкоренени японски вишни | webcafe.bg
newscafe

Солена глоба за Ветко Арабаджиев заради изкоренени японски вишни

Webcafe.bg
17.07.2015, 15:53 (обновена 17.07.2015, 16:01)
финанси

Снимка: © Getty Images

Санкцията, която е максималната, е наложена от кмета на на район "Лозенец"

Акт за 50 000 лв. е съставен на собственика на хотел "Маринела" Ветко Арабаджиев заради изкоренени японски вишни пред входа на хотела (бившия "Кемпински") в София.

Санкцията, която е максималната, е наложена от кмета на на район "Лозенец" Любомир Дреков, съобщи bTV.
Сигнал за изкоренените дървета подадоха възмутени граждани. Общината направи проверка и установи, че те не са унищожени, а са преместени.

Въпреки това Арабаджиев е направил сериозно нарушение като е изкоренил растенията без необходимото разрешение от общината.

Ветко Арабаджиев купи хотела миналата година и го прекръсти на "Маринела".

Oще: ветко арабаджиев  вишни  глоба  дървета  кемпински  лозенец  любомир дреков  маринела  община  санкция  софия  хотел  японски вишни 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.06.2014, 20:25

2 Mario Cheung | 17.07.201517:12

Палмите не виреят много добре при нашия климат и затова имат нужда от много грижи. И все пак не могат да се мерят със красотата и пищните цветове на японските вишни - палмите имат само пет листа на върха.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

1 TheRock | 17.07.201516:21

ВЪЛЧО КУЗМОВ АРАБАДЖИЕВ 09.01.1956 ГР.АСЕНОВГРАД, АСЕНОВГРАД, ПЛОВДИВ 10.09.2014 Длъжници към банка Хеброс Решение № 2-392 от 10.09.2014 г. - лица по чл. 26, ал. 1, т. 4 - длъжници към банка "Хеброс"

Рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр
Лица по чл. 26, ал. 1, т. 4 - длъжници към банка "Хеброс"
http://www.comdos.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/Decision-View/p/view?DecisionID=672
............
В изборните залисии някак си мимоходом премина обявяването на доносниците, които са длъжници на банка „Хеброс”-Пловдив. Там се мъдри името на Вълчо Кузмов Арабаджиев като агент „Стефан” към ОУ на МВР-Пловдив, отдел Държавна сигурност. Това всъщност е популярния олигарх, хотелски и медиен бос Ветко Арабаджиев, който след комунистическия преврат на 10.11.1989 г. послуша съветите на офицерите от ДС и се прекръсти от Вълчо на Ветко, за да заличи спомените за себе си в архивите на службите, а и в новото му амплоа името Ветко звучи доста „по-интелигентно” от селското, според него, Вълчо.

През 80-те години на 20 век Вълчо/Ветко се труди като шофьор-разносвач на кренвирши и салами в пловдивския Месокомбинат. Колегите му от този период го определят като тих и скромен, дори хрисим, който е пристигнал от асеновградските села и длъжността му на шофьор в голямото предприятие е задоволителен обществен статус. Други пък го определят като „доста глуповат, но нахален и невъзпитан”.Социалистическата система се тресе и бодрите момчета от Държавна сигурност са впрегнати в търсене на бъдещите капиталисти, които ще слушкат и изпълняват повелите на партията в новите времена, които настъпват. И така оперативния работник от ДС-Пловдив Панчо Панчев си харесва 33 годишния момък от асеновградските села. Вероятно е имало и сериозни причини офицерът от тайните служби да се спре на него – послушание, предприемчивост, умение да пази тайна, да върти пари и т.н. На 12 юли 1989 год. ОР Панчев вербува Вълчо Кузмов Арабаджиев като агент на Държавна сигурност-Пловдив и двамата избират псевдонима на новия агент – Стефан. След дванадесет дни на 24.07.1989 год. Стефчо е регистриран в дневника на ДС като нов и надежден сътрудник на комунистическите тайни служби. Само след четири месеца комунистическия режим ще рухне и страната ще поеме трудния и грапав път на промените, площадите ще ехтят от възгласи за разправа с властимащите, за справедливост и отърваване от зависимостите, хората ще търчат да правят избори, да се опитат да започнат начисто пътя си, но… Едни потайни хора са помислили и планирали бъдещето за години напред, знаят на кого и как да заложат, за да се завърти рулетката на новобогаташите, на онези верни момчета на партията и милицията, които ще градят светлото бъдеще.

Вълчо/Стефан Арабаджиев напуска след 10.11.1989 год. непрестижната си работа и като агент на ДС вече се впуска в частния бизнес, подпомогнат от пловдивските силоваци от ДС.
http://toross.blog.bg/politika/2015/03/12/plovdivskite-donosnici-vylcho-vetko-stefan-arabadjiev.1345217
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани