БСП решава дали да изключи Георги Кадиев | webcafe.bg
newscafe

БСП решава дали да изключи Георги Кадиев

Webcafe.bg
10.06.2015, 08:26 (обновена 10.06.2015, 08:29)
Георги Кадиев

Наскоро Кадиев предложи промени в Изборния кодекс, с които се разрешава предизборна агитация на чужд език

Парламентарната група на БСП днес решава дали да изключи депутата си Георги Кадиев. Това съобщи самият той в профила си във "Фейсбук".

Наскоро Кадиев предложи промени в Изборния кодекс, с които се разрешава предизборна агитация на чужд език, при положение че бъде осигурен "едновременен и точен превод на български език". Преди седмица парламентарната група на левицата реши на свое заседание, че не подкрепя предложението на Кадиев и настоя той да го оттегли, като му постави срок до вторник.

Кадиев е уверен, че предстоящото гласуване за изключването му няма нищо общо със законопроекта, който определя като "съвсем нормален".

"Убеден съм, че след 10-ина години ще се чудим как изобщо сме спорили за това. Както сега се чудим как е можело да се подкрепя робството, как бели и черни са били в различни градски автобуси, как жени не са били допускани в университет", пише Кадиев.

"Не може да изключваш депутат заради закон, който е внесъл. При това не лобистки, не корпоративен, а за човешки права. Абсурдно е. Това е само поводът. Причината? Така и не я разбрах", заявява Георги Кадиев.

И така, утре в 11:30 е гласуването за изключването ми от парламентарната група на БСП. Законопроектът ми не е причината....

Posted by Георги Кадиев (Georgi Kadiev) on Tuesday, June 9, 2015

Oще: агитация  бсп  георги кадиев  законопроект  изборен кодекс  изключване  майчин език 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

1 pepe | 10.06.201510:46

Аз пък мислех, че образованието в България изисква /и в голяма степен гарантира/, че всеки гражданин на страната, встъпващ в пълнолетие ще има високо ниво на разбиране и боравене с българския език - официалния /за всички/ език в страната. Нали така? Така че след като от всички, възпитаници на българската образователна система - финансирана и гарантирана от държавата, се изисква и очаква добро ниво на разбиране на българския език, какъв е точно смисъла на използване на каквито и да било други езици за предизборна агитация?
Знаенето на български език, ако не се лъжа се явява задължително за българските граждани - като официален език и като част от задължителните степени на образование. Това не инвалидира ли аргументите, за водене на агитация на език, различен от българския, за да е "по-разбираем" за някого, който е български гражданин?
   

оценка

+2 -0

Най-коментирани