Платени са всички нощувки на изоставените ученици | webcafe.bg
newscafe

Платени са всички нощувки на изоставените ученици

Webcafe.bg
11.07.2015, 16:26 (обновена 11.07.2015, 16:50)
Гъливер травел

Снимка: © btv

КЗП и родители на блокираните ученици изразиха готовност да продължат разговорите, за да се сведат до минимум такива неприятни ситуации

Платени са всички нощувки на осмокласниците, изоставени в испански хотел от фирма "Гъливър травъл". Българската група, сред които 31 ученици от Националната финансово-стопанска гимназия в София, се прибира на 14 юли. КЗП съобщи, че туроператорът е осигурил средства за гориво за целия път до България.

Всички документи за извършените плащания за нощувките са представени на КЗП от управителя на туроператора „Гъливер травъл".

„Нашата идея е да подкрепим евентуални промени в нормативната уредба, които биха позволили подобни ситуации да се разрешават по-бързо и без това да причинява такива проблеми за самите потребители", коментира пред БНР директорът на КЗП Димитър Маргаритов.

В четвъртък сутринта комисията започна незабавна проверка на туроператора, след като от медиите стана ясно за изоставените ученици.

След проведени две срещи, вчера бяха потвърдени всички резервации за оставащите до завръщането на групата в България нощувки, като предстоеше доплащане на част от сумата за хотела в Кан, където децата ще пренощуват на 12 срещу 13 юли. Следващата нощувка е в Словения и тя също е подсигурена.

Проверката на КЗП ще продължи и след приключването на случая. Нейната цел ще бъде да установи съответствали ли са предоставените по време на екскурзията услуги на предвиденото в договора за организираното пътуване. Извършва се и цялостна проверка на фирмата. За констатираните нарушения ще бъдат съставени актове и наложени съответните санкции.

Шест жалби досега е получавал туроператорът "Гъливер травел", две от тях са стигнали до санкции, които в момента се обжалват. В същото време законът не позволява на властите да забранят на дружеството да работи, докато делата окончателно не приключат.

Oще: български ученици  гъливър травъл  изоставени деца в испания  испания  кзп  туризъм  туроператор  ученици  ученическа екскурзия 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани