Арест за секретаря на община Петрич | webcafe.bg
newscafe

Арест за секретаря на община Петрич

Webcafe.bg
23.10.2015, 14:31 (обновена 23.10.2015, 14:33)
арест

В началото на 2012 година Туфчо Сандъкчиев е бил осъден на 6 месеца условно за съставяне на официален документ с невярно съдържание

Секретарят на община Петрич е в ареста за три денонощия. Туфчо Сандъкчиев притискал местни чиновници да гласуват за кандидата на РБ, а не за ГЕРБ.

На 11 септември той извикал в кабинета си служител на общината и му е отправил заплаха, че ще го уволни, защото симпатизира на друг кандидат за кмет на общината, а не на кандидата Вельо Илиев, обясняват от прокуратурата.

Илев е досегашен кмет на община Петрич и кандидат за пети мандат. Прокуратурата напомня, че Туфчо Сандъкчиев няма право да върши това, защото никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения.

Секретарят на община е задържан за три дни в ареста с прокурорска заповед, а държавното обвинение ще поиска постоянното му задържане.

Кметът на града Вельо Илиев разказа пред "Медиапул" друга версия. Преди месец петричкият депутат от ГЕРБ Димитър Танев е говорил с двамата общински служители, които са му се оплакали от действията на Туфчо Сандъкчиев. Депутатът е внесъл сигнал до общинската избирателна комисия, а тя на свой ред го е предала на прокуратурата.

Сандъкчиев твърди, че е предупредил двамата служители, че ще бъдат уволнени, ако не започнат да идват на работа. Кметът Илиев пък не може да си обясни защо прокуратурата е предприела тези действия два дни преди изборите, след като сигналът срещу Сандъкчиев е подаден преди месец и половина. Той предполага, че става дума за предизборна атака.

В началото на 2012 година Туфчо Сандъкчиев е бил осъден на 6 месеца условно за съставяне на официален документ с невярно съдържание. Той е изготвил протокол от заседание на общински съвет, в който допълнил, че съветниците са упълномощили кмета да извърши сделка с общински имот. Такова съгласие обаче не е било давано.

Oще: арест  вельо илиев  избори  кмет  община  петрич  прокуратура  секретар  туфчо сандъкчиев 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани