Денонощните смени се оказаха практика в "Софиямед" | webcafe.bg
newscafe

Денонощните смени се оказаха практика в "Софиямед"

Webcafe.bg, по Нова ТВ
29.04.2015, 08:45 (обновена 29.04.2015, 08:51)
Болница Софиямед

Болницата не вижда "нищо медицинско" в побоя на бебето

"Няма нищо медицинско, това е един човек, който извършва нещо лошо", с тези думи завеждащият АГ-отделението на "Софиямед" д-р Валери Нецов отхвърли критиките срещу работодателя на акушерката Емилия Ковачева, която преби новородено бебе по време на извънредно нощно дежурство.

В интервю за Нова ТВ Нецов обяви, че по нейно собствено желание Ковачева е сливала няколко смени, "за да не пътува до Самоков и да спести пари и време".

Не стана ясно защо ръководството на отделението е разрешавало 24-часови дежурства, след като има изрична вътрешна забрана за това.

По думите на лекаря не е имало никакви симптоми в поведението на акушерката, по които да се прецени, че може да извърши подобно деяние.

Според него подобен тежък криминален инцидент можел да се случи във всяка друга болница.

Едновременно с това в сутрешния блок на Нова ТВ беше излъчено интервю с анонимна служителка в "Софиямед", от чийто разказ стана ясно, че извънредни 24- и 36-часови дежурства в болницата не са изключение, а практика.

Според нея сестрите и санитарите се сменят сами, тъй като работят на няколко места и комбинират смените си, като се е случвало да прекарват в болницата от петък до понеделник, "докато ръководството не е в болницата".

Междувременно стана ясно, че според разчетите на НЗОК "Софиямед" ще получи най-големият допълнителен бюджет през 2015 година в размер на 3,6 млн. лева.

Oще: аг  акушерка  бебе  болница  двойни смени  емилия ковачева  здравеопазване  извънреден труд  медицински сестри  раждане  родилки  санитари  софиямед 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани