МВР ще праща писма с телефоните на кварталните | webcafe.bg
newscafe

МВР ще праща писма с телефоните на кварталните

Webcafe
03.02.2017, 14:11 (обновена 03.02.2017, 14:15)
полиция

Районните инспектори на МВР ще изпратят писма с телефоните на кварталните. Идеята е на служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов.

Районните инспектори на МВР ще изпратят писма с телефоните на кварталните. Идеята е на служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов. Той счита, че "няма контакт между гражданите и служителите на МВР. Затова е издал заповед за бъдат изпратени информативни писма.

Писмата ще имат пет раздела. Първият с контактна информация за районния инспектор, вторият с информация за дежурния телефон на районното управление, третият - данни за областния директор на МВР, четвъртият - инспектората за министерството в София, и петият - с контактна информация за дирекция "Вътрешна сигурност" в столицата.

Писмата ще бъдат изпратени до всеки вход на всяка жилищна сграда, където ще бъдат оставени от вътрешната страна на информационните табла. Писма ще бъдат изпратени и до всички къщи и вили по подходящия начин, обясни Крушков.

По думите му това е първата стъпка за изграждане на доверие на гражданите към ведомството. Той допълни, че целта не е да се търси наказание на служителите, които не могат да бъдат намерени впоследствие от гражданите, а да се повиши самоконтрола в районните управления и областните дирекции.

До идеята се стигнало, след като новото ръководство е установило, че хората не познават и нямат контакт с районния инспектор, отговорен за адреса, на който живеят.

 

Oще: адресът на кварталния  квартални  мвр  писма с телефона на кварталния  районни инспектори 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани