Прокурорката на Бисеров получи повишение в ранг | webcafe.bg
newscafe

Прокурорката на Бисеров получи повишение в ранг

Webcafe
15.06.2016, 14:54 (обновена 15.06.2016, 17:44)
главният прокурор сотир цацаров

Снимка: © webcafe.bg

Прокурорската колегия под ръководството на Сотир Цацаров решава за повишението в ранг на Боряна Бецова

Прокурорът от СГП Боряна Бецова, която се прочу с работата си по неуспешното дело срещу Христо Бисеров, беше повишена в най-висшия ранг в системата на държавното обвинение - прокурор във ВКП / ВАП.

Издигането на Бецова стана по предложение на Комисията по атестиране към Прокурорската колегия на ВСС.

Последната й редовна атестация е от май 2014 г., когато получава оценка "много добър" (най-високата в точковата система на ВСС). Рангът е повишаване на място след натрупан стаж, доказан професионализъм и отлична оценка на атестацията.

Повишението в ранг означава, че основното месечно възнаграждение на Бецова ще се увеличи с около 500 лв.

Сред останалите знакови дела под наблюдението на Боряна Бецова беше и проверката срещу бившия министър на инвестиционното проектиране Иван Данов, който беше разследван след сигнали за незаконно източване на 15 000 евро социални помощи от Франция.

Преписката срещу Данов обаче беше прекратена по решение на Бецова заради липса на престъпление. Това предизвика екс-министъра на правосъдието Христо Иванов да поиска проверка на работата й от страна на ВСС, което завърши с отказ от образуване на дисциплинарно производство.

Боряна Бецова беше и наблюдаващ прокурор по проверките за имотното състояние на депутата от ДПС Делян Пеевски и по "насрещния" сигнал на Ивайло Крачунов и Недялко Недялков срещу активисти на организацията "Протестна мрежа". И двете проверки приключиха без образуване на наказателно производство.

Oще: боряна бецова  висш съдебен съвет  всс  гнили ябълки  делото срещу иван данов  делян пеевски  заплати  иван данов  министър на инвестиционното проектиране  прб  прокуратура  протестна мрежа  сотир цацаров  христо бисеров 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани