Забрана за къпане на плажа в Лозенец заради замърсяване | webcafe.bg
newscafe

Забрана за къпане на плажа в Лозенец заради замърсяване

Webcafe.bg
20.08.2015, 13:23 (обновена 21.08.2015, 13:13)
черно море

Снимка: © В.Е.

Здравните власти препоръчват на посетителите на плажа да спазват наложената забрана

Къпането на плажа в Лозенец е забранено заради замърсяване на водите над допустимото. Забраната е издадена след микробиологичен анализ на водата в зоната Лозенец - Централен плаж, съобщава Министерство на здравеопазването.

Служители на РЗИ-Бургас са извършили двукратно извънредни пробонабирания от водите за къпане в зона за къпане - „Лозенец-Централен плаж". При проведените анализи са установени отклонения по изследваните микробиологични показатели над допустимите стойности.

Резултатите показват, че съществува замърсяване на водите за къпане в зоната, което крие риск за здравето на къпещите се. По тази причина директорът на РЗИ Бургас е издал заповед за временна забрана за къпане в зоната „Лозенец-Централен плаж".

Здравните власти препоръчват на посетителите на плажа да спазват наложената забрана.

 

Oще: замърсяване на водата  здравеопазване  здравна инспекция  здравни власти  лозенец  министерство на здравеопазването  море  плаж  плажуване  фекални води  централен плаж 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

1 паяка | 20.08.201515:29

Това се знае от няколко години. Не съм чула за някого , който се е осмелил да иде в тая клоака и да е устоял здрав. Тия мафиоти изчакаха да поприключи сезона и да го съобщят. Независимо от наивността или мазохизма на курортистите, според мен прокуратурата трябва да се самосезира и да потърси отговорност заради умишлено скрита информация или неглижиране на изпълнение на задълженията от оторизираните служби, отговарящи за контрола на хигиената.
   

оценка

+2 -0