Районният прокурор на Казанлък се оказа обвиняем | webcafe.bg
newscafe

Районният прокурор на Казанлък се оказа обвиняем

Webcafe.bg
14.07.2015, 14:10 (обновена 14.07.2015, 14:19)
съдебната палата в софия

Снимка: © Getty Images

Обвинението срещу Кръстин Кацаров е повдигнато на 13 юли, като е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 3000 лева.

Районният прокурор на Казанлък Кръстин Кацаров се превърна в клиент на прокуратурата, след като беше обвинен за склоняване на подчинени обвинители към неизпълнение на задълженията си.

Кацаров нашумя около скандалното досъдебно производство за "всяване на паника" срещу местния журналист Георги Манев, отразил по Press TV наводнението на индустриалната зона в Казанлък.

Гонката срещу репортера обаче не е включена в материалите по обвинението срещу районния прокурор.

В обвинението са включени други четири случая, при които се смята, че Кацаров е упражнявал незаконна намеса във вътрешното убеждение на подчинените си прокурори.

Едно от тях засяга разследване по сигнал за документно престъпление в Община Павел баня от арпл 2015 г., по която наблюдаващият прокурор е бил склонен от Кацаров да повдигне обвинение на кмета, без да се е запознал с материалите по делото.

Същият прокурор, чието име не се споменава, е бил принуден да прекрати без основание друго досъдебно производство - за притежание на наркотични вещества. Казусът се е развил през месец март 2015 г.

През месец април 2015 г. Кацаров е убеждавал друг прокурор да вземе решение против вътрешното си убеждение и въпреки липсата на достатъчно доказателства за виновността на определено лице да привлече към наказателна отговорност това лице по обвинение за грабеж, да го задържи до 72 часа и да внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Последният случай засяга повдигане на обвинение срещу две неназовани лица за длъжностно присвояване, без налични достатъчно доказателства.

Обвинението срещу Кръстин Кацаров е повдигнато на 13 юли, като е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 3000 лева.


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани