Обвинението срещу Веселин Пенгезов и Мария Дивизиева влезе в съда | webcafe.bg
newscafe

Обвинението срещу Веселин Пенгезов и Мария Дивизиева влезе в съда

Webcafe.bg
01.04.2015, 13:54 (обновена 01.04.2015, 15:19)
Пенгезов

Снимка: © webcafe.bg

Общо 8 души са подсъдими за нарушения на проект по ОПАК

Бившият председател на Апелативния съд Веселин Пенгезов и началникът на кабинета „Орешарски" Мария Дивизиева получиха обвинения за злоупотреби при проект по Оперативна програма „Административен капацитет". Прокуратурата внесе в съда обвинителен кат срещу Пенгезов и Дивизиеваа, като на съда са предадени още бившият председател на Военно-апелативния съд полк. Петко Петков, полк. Владимир Димитров, бивш зам.-председател на Военно-апелативния съд, Атина Мавридис, Петя Гергова, Людмил Симеонов и Крум Симеонов.

Петков е обвинен, че като представляващ ВоАС-София е декларирал невярна информация за изпълнението на проект за изграждане на Информационна система за прозрачност във военните съдилища. Неверните сведения касаят начина, по който е проведена процедурата за избор на изпълнители по проекта. Петков е обвинен в качеството на извършител, а останалите - като помагачи.

След съгласуване с бившия ръководител на Дирекция ОПАК - Мария Дивизиева, по указание на Пенгезов, останалите обвиняеми са оформили документация със задна дата за проведени процедури за обществена поръчка, без такива да са се случили. Престъпленията са извършени в периода 2009-2010 година.

Пенгезов е обвинен и в престъпление по служба зараси сключвани граждански договори с IT-специалисти по същия договор в нарушение на Закона за обществените поръчки.

Oще: административен капацитет  веселин пенгезов  военна прокуратура  военно-апелативен съд  мария дивизиева  опак  пенгезов  присъда  прокуратура  съд  съдебна система 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.08.2010, 23:32

1 Diso Dyankov | 01.04.201514:34

Това ще да е нещо първоаприлскол
На някой следващ Първи април ще пуснат и че са влезли в затвора Смее се
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани