Синдикатите на МВР подготвят нов протест за повече пари | webcafe.bg
newscafe

Синдикатите на МВР подготвят нов протест за повече пари

Webcafe
19.06.2017, 11:48 (обновена 19.06.2017, 11:57)
Валентин Радев - министър на вътрешните работи

Снимка: © Министерство на отбраната на Република България

Недоволството на служителите идва след изказването на вътрешния министър Валентин Радев, което постави под съмнение увеличението на заплащането на кадрите на МВР.

Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) ще започне поредица от срещи, на които ще бъдат обсъдено предстоящото провеждане на активни протестни действия. Повод за недоволството са ниските възнаграждения в системата на министерството и липсата на изменения в закона за МВР. Федерацията ще проведе разговори както със синдикатите от системата, така и с такива извън нея за подкрепа и участие в протестните действия.

Недоволството на служителите идва след изказването на вътрешния министър Валентин Радев, което постави под съмнение увеличението на заплащането на кадрите на МВР. На 15-ти юни Съветът за социално партньорство към министерството и заместник вътрешния министър - Стефан Балабанов - са обсъдили повишението на възнагражденията и изменения в настоящия закон. Ден по-късно министър Радев заяви, че изискванията на синдиката няма как да бъдат изпълнени. Въпреки това той заяви, че ще има увеличение на възнаграждението на полицаите „на терен", а заплащането за извънреден труд ще се повиши от 140 на 190 лева.

Според Съвета за социално партньорство Радев не се чувства обвързан с решенията на синдикатите и не ги приема като равнопоставен събеседник във водения диалог за измененията в действащия закон. Още на 12-ти юни синдикалистите са отправили покана към министъра за провеждане на преговори, на които да изложат аргументите си, но все още нямат отговор.

 

Oще: заплати в мвр  извънреден труд  мвр  министър на вътрешните работи  протест  синдикати 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани