Свалиха ректора на Медицинския университет Вихра Миланова | webcafe.bg
newscafe

Свалиха ректора на Медицинския университет Вихра Миланова

Webcafe
11.10.2016, 16:54 (обновена 11.10.2016, 17:01)
медицински университет

Снимка: © Wikipedia

Ректорът на Медицинския университет в София проф. Вихра Миланова е свалена от общото събрание на вуза.

Ректорът на Медицинския университет в София проф. Вихра Миланова е свалена от общото събрание на вуза. За освобождаването й са гласували 320 души от всичките 400 члена като броят за събирането на кворум е 267.

Заседанието се провежда при закрити врата и при засилена полицейска охрана, не са допуснати журналисти.

Единственият кандидат за нов ректор е проф. Виктор Златков - бивш шеф на "Майчин дом".

До събранието за смяната на властта в университета се стигна след като одит на Министерството на образованието разкри злоупотреби в университета, извършени в мандата на бившия ректор Ваньо Митев. Той и близки до него кръгове инициираха свикването на Общо събрание за смяната на настоящия ректор Вихра Миланова, от която се очаква да сложи край на порочните практики от предходните години.

Самата Миланова оспорва легитимността на Общото събрание, тъй като процедурите за насрочването му не са спазени, и възнамерява да обжалва в съда и отзоваването й. Очаква се Миланова да даде изявления за свалянето й от поста в сряда.

Охраната е изгонила директора на Александровска болница Костадин Ангелов още преди началото на заседанието както самият той съобщи във Фейсбук. Той подкрепя досегашния ректор Миланова, зад която застана и Асоциацията на университетските болници в страната.

Сред мотивите за отстраняването на Миланова са "провален прием на чуждестранните студенти", "нарушена комуникация със структурните звена на университета и унизително отношение към административния персонал", "нормативен хаос" и др.

Oще: асоциацията на университетските болници  ваньо митев  вихра миланова  костадин ангелов  медицински университет  проф. виктор златков  свалиха ректора на му 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.