НСО показа новите автомобили на властта | webcafe.bg
newscafe

НСО показа новите автомобили на властта

Webcafe.bg
29.12.2014, 16:13 (обновена 29.12.2014, 16:26)

1 от 4 снимки Назад Напред

Национална служба за охрана показа новите леки автомобили за транспортното обслужване на министри, чуждестранни делегации и гости.

Снимка: © Webcafe.bg

НСО организира публично представяне на колите, за да докаже, че отговарят на заявените изисквания в обществената поръчка.

Седемте нови представителни автомобила, които Националната служба за охрана закупи, бяха показани пред журналисти днес.

Новите коли на властта са леки автомобили висок клас Audi A8 L. Колите са предназначени за транспортно обслужване на министри, чуждестранни делегации и гости. Те бяха закупени с обществена поръчка, обявена през юли тази година, и бяха доставени на 23 декември.

Стойността на поръчката е 723 275 лева без ДДС.

Изпълнена е и доставката на 12 автомобила компактен клас - „Опел Астра", които ще осигуряват дейността на структурните звена на НСО. Цената на доставените автомобили по тази поръчка е 249 960 лева без ДДС.

От НСО заявяват, че целта на публичното представяне е да се докаже, че доставените автомобили отговарят на техническата спецификация, обявена в обществената поръчка.

Причина за решението е репортаж в bTV, в който се демонстрираха потенциалните луксозни екстри на поръчаните автомобили и се оспорваше целесъобразността на покупката на високия клас служебни коли за Министерски съвет.

"Целта на отправената покана от НСО към медиите е техните представители да могат да се уверят лично, че доставените автомобили отговарят на техническата спецификация, обявена в документацията за провеждане на обществената поръчка. Изпълнението на тези екстри по същество трансформира високия клас автомобил в бизнес клас - т.е. в такъв с най-висока степен на допълнително оборудване. Ето защо НСО при провеждането на обществената поръчка се придържа към стандартното изпълнение на базовия модел, за да постигне най-добър баланс между изисквания и цена", отговарят от НСО.

Oще: audi  автомобили  ауди  висок клас  компактен клас  министерски съвет  национална служба за охрана  нсо  обществена поръчка  опел астра  охрана  транспорт 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.12.2014, 23:16

2 Azwee | 29.12.201423:20

Поне нещо хубаво да имаме във власта. Нови автомобили. И дано да са с затъмнени стъкла да не се вижда какви муцуни се крият вътре.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

1 Rodrigo Diaz de Vivar | 29.12.201421:25

Аз мисля, че проблема не е дали

"...доставените автомобили отговарят на техническата спецификация, обявена в документацията за провеждане на обществената поръчка..."

, а защо е нужна такава спецификация, такива характеристики, за автомобили в които се возят министри на най-бедната страна от ЕС. Министри, които с нищо не са доказали моралното си право да използват "най-висока степен на допълнително оборудване" при условие, че работили цял живот хора, пенсионери, се хранят от изхвърленото в контейнерите. Благодарение на тяхното управление.
   

оценка

+4 -0

Най-коментирани