БДЦ - Народен съюз искат програмно правителство | webcafe.bg
newscafe

БДЦ - Народен съюз искат програмно правителство

Webcafe
23.11.2016, 18:19 (обновена 23.11.2016, 18:26)
БДЦ - Народен съюз

Снимка: © Президентство

Парламентарната група на БДЦ-Народен съюз би подкрепила създаването на програмно правителство в рамките на това Народно събрание.

Парламентарната група на БДЦ-Народен съюз би подкрепила създаването на програмно правителство в рамките на това Народно събрание. Това стана ясно след проведените консултации с президента.

Според съпредседателят Румен Йончев единственият вариант в рамките на този парламент е за някакъв тип експертно или програмно управление, което да преведе страната в периода между двама президенти.

"Ние бихме подкрепили такова правителство, но то е възможно само когато има волята на всички политически сили в Народното събрание. Считаме идеята за Консултативния съвет по национална сигурност за особено подходяща и там да се обсъди този въпрос и там да бъде взето крайното решение - или дата за избори, или правителство от експертен формат", каза още Йончев.

Според него предрочните избори трябва да бъдат през есента, а програмното правителство да гарантира прехода между двама президенти и подготовката на българското председателство на Европейския съюз, което предстои в първата половина на 2018 г.

Йончев вижда мандата на такъв кабинет до насрочването на предсрочни избори през есента.

Те също подкрепят третия мандат да бъде даден на Патриотичния фронт, каквото желание изявиха днес патриотите.

Относно референдума Красимира Ковачка (БДЦ) каза, че промяна на изборните правила трябва бъдат разгледани след консултации с независими експерти, конституционалисти и всички политически сили. В тази перспектива щяла да бъде и ролята на програмния кабинет.

Oще: бдц  красимира ковачка  народен съюз  програмно правителство  референдум  румен йончев 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани