Плевнелиев заминава за Монголия и Корея | webcafe.bg
newscafe

Плевнелиев заминава за Монголия и Корея

Webcafe.bg, БТА
10.05.2015, 11:17 (обновена 10.05.2015, 11:52)
плевнелиев

Снимка: © webcafe.bg

В Корея Пленвелиев ще получи титла "доктор хонорис кауза" от университета "Сункюнкуан"

Президентът Росен Плевнелиев заминава на посещения в Монголия и в Република Корея, която ще продължи до 15 май. В Корея той ще получи титла "доктор хонорис кауза" от университета "Сункюнкуан".

В Монголия президентът ще бъде до 12 май, отбелзявайки 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между двете страни. На 11 май той ще бъде посрещнат с официална церемония в столицата Улан Батор от президента на Монголия Цахиагийн Елбегдорж, председателя на парламента Зандаахуу Енхболд и министър-председателя Чимед Сайханбилег. Областите, в които България и Монголия ще търсят сътрудничество са минно дело, фармацевтика, енергетика, земеделие и производство на храни, кожарска индустрия, високи технологии, изграждане на модерна инфраструктура, наука, образование и култура.

В рамките на посещението българският президент ще открие Паметник на кирилицата в монголската столица. Ще се проведе и съвместен монголско-български бизнес форум. По време на визитата ще бъдат подписани двустранни споразумения.

Първата среща там ще бъде с възпитаници на български висши учебни заведения. Над 500 монголски граждани са завършили висшето си образование в България, а около 3 000 души са преминали различни специализации в нашата страна.

От 13 до 15 май държавният глава Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение в Република Корея по покана на президента на страната г-жа Пак Гън-хе и по повод 25 години от установяване на дипломатически отношения между България и Южна Корея.

Президентът Плевнелиев ще се срещне и с председателя на Националното събрание Чунг Уи-хва и с представители на корейския бизнес. На 15 май в Сеул ще се проведе корейско-български бизнес форум, организиран от Корейската федерация на малките и средни предприятия.

В Сеул българският президент ще бъде удостоен с почетното звание "доктор хонорис кауза" на университета "Сункюнкуан". Държавният глава ще посети и Центъра за икономика и иновации в
гр. Пангьо, където са базирани редица корейски компании от сектора на информационните технологии и компютърния софтуер.

Oще: доктор хонирс кауза  корея  монголия  паметник на кирилицата  плевнелиев  плевнелиев с доктор хонорис кауза  президент  росен плевнелиев 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.09.2014, 23:41

1 1Sion1 | 11.05.201500:37

НапраО да си остава в Монголия... Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани