Австрийски консорциум ще прави тол системата | webcafe.bg
newscafe

Австрийски консорциум ще прави тол системата

Webcafe
09.10.2017, 19:36 (обновена 09.10.2017, 19:52)
споделени пътувания

Снимка: © Getty Images

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца

Австрийската Kapsch, която е представена като "Капш Трафик Солюшънс" е определена за изпълнител на тол системата, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Консорциумът включва българско, полско, италианско и испанско подразделение на компанията.

Таксуването с новата система ще бъде на база изминато разстояние с обща технически допустима максимална маса от 3,5 т (тол) или на база време за леките автомобили до 3,5 т (електронна винетка).

Председателят на АПИ Дончо Атанасов подписа решението за класиране на участниците. Класирането съгласно обявения критерии за оценка "Икономически най-изгодна оферта" е "Капш Трафик Солюшънс" на първо място с комплексна оценка от 100 точки и консорциум "Тол България" със 74,27 точки.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка за тол система е 19 месеца. Изграждането й ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След внедряването й инвестицията трябва да се възвърне чрез събраните приходи.

Обществената поръчка за тол системата беше обявена през април миналата година. Оттогава тя беше спирана девет пъти заради обжалвания, които властта обяви за саботаж.

Oще: агенция пътна инфраструктура  апи  инфраструктура  магистрала  магистрали  тол  тол система  тол такса 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани