Започва делото за рухването на хотел "Вероника" | webcafe.bg
newscafe

Започва делото за рухването на хотел "Вероника"

Webcafe
10.07.2017, 10:50 (обновена 10.07.2017, 11:00)
руините от хотел "вероника"

Снимка: © btv.bg

При инцидента загинаха четирима строителни работници

2 години след срутването на хотел "Вероника", при което загинаха четирима работници, започна делото срещу обвинените за причиняване на смърт поради немарливост.

Прокуратурата във Варна внесе обвинителен акт срещу седем души, които са отговаряли за строителния надзор и здравословните и безопасни условия на труд на обекта в курорта Слънчев ден.

Обвинен е строителният надзорник Валентин П. от фирма „Инекс консулт" ООД бил консултант, изпълняващ строителния надзор и координатор по здравословни и безопасни условия на труд по договор, сключен между „Инекс консулт" ООД като изпълнител и „Международен панаир Пловдив" АД като възложител. От същата фирма подсъдима е и експертката по строителен надзор Виолета Д., съобщават от прокуратурата.

Подсъдими са и инспекторът по здраве и безопасност в „Планекс" ООД и координатор по здравословните и безопасни условия на труд Валентин Т., техническият ръководител на обекта Мехнур М., Пламен Н. от фирма „Бултранспорт груп" ЕООД, подизпълнител на обекта, който бил координатор по здравословни и безопасни условията на труд и отговорник на обект „Вероника", управителят на „Дигинг" ЕООД Георги Г. като фактически подизпълнител на „Бултранспорт груп" ЕООД и Йовко Р., който бил координатор по здравословните и безопасни условията на труд, наел работниците за разчистване на останките от съборения хотел „Мираж".

През лятото на 2015 г. хотелът рухна върху четирима работници, влезли да изкърят носещите колони на първия етаж с къртачи срещу обещан бонус от 5000 лева.

Като причина за смъртта на четиримата работници са посочени тежки и несъвместими с живота травми, като смъртта е била неизбежна и настъпила мигновено. Ако бъдат признати за виновни, предвиденото в закона наказание за това престъпление, е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Oще: варна  вероника  рухването на хотел вероника  слънчев ден  хотел вероника 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.