НАП проверява българските фирми в #PanamaPapers | webcafe.bg
newscafe

НАП проверява българските фирми в #PanamaPapers

Webcafe
04.04.2016, 19:51 (обновена 04.04.2016, 19:58)
панама

И в София ще четат документите от Панама

Националната агенция за приходите е поискала всички данни за българските граждани и компании от списъка, разкрит в документите на "Мосак Фонсека".

Писмото на изпълнителния директор на НАП Бойко Атанасов е изпратено до в. "24 часа", който е българският партньор на Международния консорциум на разследващите журналисти.

Според данните на изданието - най-малко 150 български физически и юридически лица са били клиенти на панамската компания. Нито едно име на фирма или акционер обаче не беше разкрито.

"Общественият интерес изисква внимателно да се анализират, проучат и ако има отклонения от нормативните изисквания, да се разследват всички данни за потенциално отклонение от облагане на български физически или юридически лица.

Във връзка с изложеното се обръщам с искане да предоставите на НАП наличната у екипа Ви информация за български лица, за които има информация за офшорни сметки или операции, когато това е възможно. Данните ще бъдат използвани единствено за упражняване на законоустановените правомощия на приходната администрация", пише в писмото на НАП.

От приходната агенция съобщават, че са на разположение за провеждане на допълнителни срещи и "помощ при обработката и анализирането на големи обеми информация".

"Бих искал да отбележа в заключение, че наличието на банкови сметки или операции в офшорни юрисдикции не означава задължително извършването на данъчни нарушения и престъпления, но независимо от това косвените доказателства за подобна активност би следвало да бъдат внимателно проучени", се казва още в писмото, подписано от Атанасов.

Oще: panamapapers  panama papers  бойко атанасов  българи в panama papers  данъци  данъчни нарушения  нап  офшорна зона  офшорни компании  панама 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани