Столична община спря поръчка за 27,9 млн. лв. | webcafe.bg
newscafe

Столична община спря поръчка за 27,9 млн. лв.

Webcafe.bg
26.02.2016, 19:00 (обновена 26.02.2016, 19:25)
йорданка фандъкова

Снимка: © https://www.facebook.com/Йорданка-Фандъкова

Това е поредната обществена поръчка с "неочакван" край през последните 10 дни

Обществена поръчка на Столична община озеленяване на стойност от 27.9 млн. лева (без ДДС) е прекратена, показва справка в регистъра на АОП.

Причината за спирането е "неяснота в обявлението, която която към настоящия момент не може да бъде отстранена", свързана с липсата на разграничение между позициите, по които могат да се възползват фирми по Закона за интеграция на хора с увреждания.

Поръчката е обявена на 27 януари 2016 г., със заглавие "Поддържане паркове, градини, зелени площи към градски магистрали и дървесни насаждения за 2016-2019".

Общината е обявила общо 62 отделни обособени позиции според отделните дейности и райони на София.

Крайният срок на мащабната поръчка в първоначалния й вариант е едва 22 февруари 2016 г.

На 11 февруари обаче СО прави серия от поправки по оригиналното обявление - срокът на събирането на офертите се удължава до 8 март, поставя се ограничение, че всеки участник може да подаде оферта за не повече от 4 обособени позиции от No. 1 до No. 38 и не повече от 4 позиции за дървесни насаждения по позиции от No. 39 до Nо. 62, поправят се технически грешки, променят се размери на неустойки и др.

На 24 февруари - две седмици преди изтичане на срока за подаване на оферти - поръчката е прекратена изцяло.

Това е поредната обществена поръчка с "неочакван" край през последните 10 дни - след спирането на търга за АМ "Хемус", строителството на горски пътища, почистването на Летище София, строителството на тунел на АМ "Струма" и общинските поръчки във Варна и Бургас.

По изчисление на премиера Бойко Борисов спрените поръчки са в размер на 1,7 млрд. лева.

Oще: бойко борисов  дървесни насаждения  зелени площи  йорданка фандъкова  кмет на софия  обществена поръчка  озеленяване  паркове в софия  поддържане на паркове  поръчка  софия  столична община  фандъкова 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани