Лиляна Павлова спря програмата за саниране на блоковете | webcafe.bg
newscafe

Лиляна Павлова спря програмата за саниране на блоковете

Webcafe
21.11.2016, 20:01 (обновена 21.11.2016, 20:07)
лиляна павлова

Министерството на регионалното развитие и благоустройството преустановява подписването на нови договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова спря програмата за безплатно саниране на блоковете, както е позната Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

В официално съобщение, разпространено малко преди 19 часа от пресцентъра на министерството се казва, че във връзка с процедурите по приемането на държавния бюджет за 2017 година, поради факта, че правителството е в оставка, което не може да гарантира приемственост в политиката, както и поради достигането на разполагаемия към момента финансов ресурс от 1 млрд. лв., временно се преустановява сключването на нови договори с кметовете на общините по програмата.

Павлова предлага на местите власти временно да преустановят подписването на нови договори с външни изпълнители за изпълнение на дейности по Програмата и обявяването на нови обществени поръчки, считано от 22 ноември 2016 година, до осигуряването на допълнителен финансов ресурс по нея.

В съобщението се посочва, че финансирането за сключените досега договори е обезпечено и те ще продължат да бъдат изпълнявани.

Oще: герб  лиляна павлова  министър на регионалното развитие и благоустройството  министърство на регионалното развитие и благоустройството  министърът на регионалното развитие и благоустройството  оставка  паволва  правителство  саниране 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.