Готвят се синдикални протести заради съкращенията в "Булгартабак" | webcafe.bg
newscafe

Готвят се синдикални протести заради съкращенията в "Булгартабак"

Webcafe
23.03.2016, 12:51 (обновена 23.03.2016, 13:29)
булгартабак

Снимка: © webcafe.bg

"София-БТ" спира работа от 1 април за неопределено време, в следствие на което синдикатите на тютюнеработниците и тютюневата промишленост се обявиха за спешни действия

Дъщерното дружество на "Булгартабак" - София-БТ - спира работа от 1 април, а 400 души ще бъдат съкратени. Все още не е ясно за колко време София-БТ прекратява дейността си. Във връзка с преустановяване на работата на дружеството и заради 8-процентовите съкращения в холдинга, беше разпространена съвместна декларация на Независимия синдикат на тютюноработниците и на Националния синдикат "Тютюнева промишленост".

В нея се заявява, че ръководствата на синдикалните организации настояват за спешна среща с министър-председателя Бойко Борисов, с изпълнителния директор на Агенцията по приватизация Емил Караниколов и с представители на реалния мажоритарен собственик на дружеството.

От синдикатите настояват и да се провери дали се спазва приватизационния договор на дружеството.

Ръководствата на синдикатите искат оставката на членовете на борда на директорите на "Булгартабак-Холдинг" АД, виновни за настоящата ситуация с дружеството.

Синдикатите декларират готовност за провеждане на граждански и синдикални протести в защита на интересите на работещите в холдинга.

От декларацията става ясно още и че синдикалните организации на тютюноработниците към КНСБ и КТ "Подкрепа" не приемат решението за спиране на производството на тютюневи изделия в "София-БТ" АД, както и решението за прекратяване на износа на тютюневи изделия с търговски марки на "Булгартабак-Холдинг" АД.

Председателите на синдикалните организации и ръководствата на "Булгартабак-Холдинг" АД и "София-БТ" АД проведоха среща вчера. Според декларацията на синдикатите, по време на срещата не са били представени обективни икономически анализи и доказателства, аргументиращи нуждата от съкращенията на служителите на София-БТ, както и на 8 процента от персонала на холдинга.

 

Oще: агенция по приватизация  бойко борисов  булгартабак  булгартабак холдинг ад  делян пеевски  дпс  дружество за изкупуване на тютюн  изкупуване на тютюн  кнсб  кт подкрепа  министър председател бойко борисов  национален синдикат "тютюнева промишленост"  производители на тютюн  производство на цигари  синдикални организации  синдикат  синдикати  софия-бт  тютюн  цигари 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани