Служители на ЧЕЗ на съд за смъртта на дете | webcafe.bg
newscafe

Служители на ЧЕЗ на съд за смъртта на дете

Webcafe.bg
03.07.2015, 15:47 (обновена 03.07.2015, 15:50)
Ток

Снимка: © Стоян Георгиев

Токовият удар за секунди убил момчето

Прокуратурата в Благоевград повдигна обвинение на двама служители на ЧЕЗ за смъртта на 11-годишно дете, загинало от токов удар. Ангел Капсъзов издъхна на 19 май 2013 г. по време на игра в училищния двор в хаджидимовското село Копривлен.

Той играел с приятели на футбол, когато се подпрял на оградата. Върху нея висял скъсан електрическа кабел, по който протичал ток. Токовият удар за секунди убил момчето.

Събраните до момента доказателства сочат, че двамата електромонтьори Спирия Пелтеков и Михаил Витанов са причинили по непредпазливост смъртта на детето заради немарливо изпълнение на служебните си задължения.

На 7 март 2013 г. двамата извършили оглед на електрическото съоръжение в Копривлен. Проводниците, свързващи трафопоста с училището, били с остаряла и негодна изолация, прегоряла от атмосферните влияния, силно напукана по цялото протежение, а на места направо липсвала.

Въпреки това служителите на ЧЕЗ не само, че не установили реалното състояние на проводниците, но и вписали в съставения протокол за обход, че проводници с негодна изолация няма.

На 22 април 2013г. по повод аварийно повикване за нередности в електрическото съоръжение двамата обвиняеми отново посетили участъка и отново не регистрирали никакви пропуски.

Oще: ангел капсъзов  дело  инцидент  копривлен  михаил витанов  прокуратура  служители  спирия пелтеков  съд  ток  токов удар  трафопост  хаджидимово  чез 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

1 Harry | 03.07.201519:06

Това е то капитализма, гонят се максимални печалби, разходите се изпилват до крайност, човешкият живот няма стойност пред интернационалната мафия на корпорациите!
   

оценка

+2 -0

Най-коментирани