Ирена Кръстева хвърли око на Канал 3 | webcafe.bg
newscafe

Ирена Кръстева хвърли око на Канал 3

Webcafe.bg
24.08.2015, 19:33 (обновена 24.08.2015, 19:40)
Ирен Кръстева

Снимка: © Sofia photo agency

"Нова Българска Медийна Група Холдинг" ЕАД е управлявана от Ирена Кръстева

Ирена Кръстева възнамерява да купи Канал 3. Това става ясно от съобщение, получено в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). В него става дума за предстояща концентрация между "Нова Българска Медийна Група Холдинг" ЕАД и "Елит Медиа България" ЕООД".

"Нова Българска Медийна Група Холдинг" ЕАД е управлявана от майката на депутата от ДПС Делян Пеевски - Ирена Кръстева. Освен нея, в съвета на директорите влизат Александър Георгиев и Дора Спасова.

"Елит Медиа България" ЕООД пък е управлявана от Кеворк Марашлян и Огнян Димов и притежава Канал 3.

До 1 септември КЗК трябва да излезе с решение дали концентрацията може да се осъществи.

Ето какво гласи съобщението, което е публикувано в регистъра на КЗК:

В Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, на основание чл. 24, ал. 1 от Закона за защита на конкуренцията /ЗЗК/, е постъпило уведомление, по което е образувана преписка КЗК-507/2015 г., с което Комисията се уведомява за намерението на „Нова Българска Медийна Група Холдинг" ЕАД да осъществи концентрация посредством придобиване на контрол върху „Елит Медиа България" ЕООД, по смисъла на Глава V от ЗЗК.

Търговските дейности на въпросните предприятия са както следва:

„Нова Българска Медийна Група Холдинг" ЕАД - участие в дружества и издателска дейност.
„Елит Медиа България" ЕООД е с предмет на дейност - производство и разпространение на телевизионни продукти.

Не се очаква операцията да окаже въздействие върху продуктово-географски пазари в страната, тъй като характерът на извършваната от участниците в концентрацията дейност не позволява идентифицирането на пазари, върху които сделката ще окаже въздействие, поради липсата на хоризонтални и вертикални ефекти, както и липса на отношения на свързани пазари.

Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение, въз основа на разпоредбите на чл. 26 от ЗЗК.

В тази връзка, на основание чл. 80, ал. 2 от ЗЗК, всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция в страната.

Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни от датата на публикуване на настоящото съобщение (24.08.15 г.), като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Съобщението е изготвено от уведомителя, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка.

Oще: елит медиа българия  ирена кръстева  канал 3  кзк  комисия за защита на конкуренцията  нова българска медийна група холдинг 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.07.2011, 17:30

2 Люба6а | 25.08.201501:20

Ей това ви е обликЪт,роби чалгарийски...гордейте се с нея и нейното отроче,че такива кочината Чалгария скоро няма да роди... Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.08.2014, 10:44

1 Petio Petkov.1566428002 | 24.08.201520:59

Ирена и Делян са символът на нова България. Един канал повече - какво значение има.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани