Ново полицейско показно пред централата на КТБ | webcafe.bg
newscafe

Ново полицейско показно пред централата на КТБ

Webcafe.bg
28.01.2015, 15:23 (обновена 28.01.2015, 15:28)
Опашка пред клон на КТБ

За разлика от скромното полицейско присъствие при първите изземвания - конфискацията на монети, принадлежащи на Цветан Василев, беше охранявана от тежковъоръжени полицаи

Тежковъоръжени маскирани полицаи обградиха централния вход на сградата на КТБ на пл. "Гарибалди" в ранния следобед.

Причината за акцията е поредният транш на колекцията на Цветан Василев. Става дума за 1000 монети, които бяха изнесени от трезора на банката, пакетирани в кашони.

За разлика от останалите произведения на изкуството и ценни предмети, които останаха в Националния исторически музей, днешната пратка е предназначена за съхранение в Българската народна банка.

Изнасянето на колекцията на Цветан Василев започна в първия работен ден на годината. Платната на български майстори обаче бяха пренесени от фирма за хамалски услуги при значително по-скромно полицейско присъствие.

Конфискацията започна два месеца след откриването на процедура по обявяването на КТБ в несъстоятелност. Върху цялото имущество на КТБ е наложена обща възбрана.

Мажоритарният собственик на банката Цветан Василев също е обвиняем по разследване за присвояване на 206 млн. лева от банката, а върху имуществото му беше наложено запор още през август 2014 г.

Oще: бнб  българска народна банка  имущество  конфискация  ктб  монети  национален исторически музей  ним  обвинение  полиция  трезор  цветан василев 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани