Близките на Тодор: детето ни беше цялото посинено | webcafe.bg
newscafe

Близките на Тодор: детето ни беше цялото посинено

Webcafe.bg, bTV
16.01.2016, 13:55 (обновена 16.01.2016, 14:32)
враца,враца 1401

Снимка: © Webcafe.bg

Семейството на загиналия Тодор Йорданов от Враца продължава да е единно в твърденията си, че той е убит и то в следствие на побой, причинен от двамата братя, познати като Поничките. Те смятат, че причината за развоя на събитията от последните дни, при които двамата братя бяха поставени под домашен арест, се дължат на първоначалната експертиза на патоанатома.

Семейството на загиналия Тодор Йорданов от Враца продължава да е единно в твърденията си, че той е убит и то в следствие на побой, причинен от двамата братя, познати като Поничките. Те смятат, че причината за развоя на събитията от последните дни, при които двамата братя бяха поставени под домашен арест, се дължат на първоначалната експертиза на патоанатома.

"Най-много ме вбеси, когато патоанатомът каза, че няма следи от удари", заяви Ивайло Йорданов в ефира на bTV. Той е разбрал, че експертизата ще е такава, преди да бъде обявена от други хора. "Този случай провокира у мен гняв и една омраза. Ако това продължава, лично мен биха ме лишили от морал и всички ценности", заяви братът.

"Причината предстои да бъде обявена, но на всички е ясно, че той е бит", заяви Ивайло Йорданов. "Без значение спора от битов характер на пътя, фактът че ударите, които те са си разменили, са го довели до смърт, за мен са достатъчни те да бъдат обвинени в убийство и съдени за убийство", твърди той.

Първоначалното обвинение за нападателите от Окръжната прокуратура на Враца за "лека телесна повреда", братът на Тодор определя като "норма" за града. "Всички, които познават как работят институциите там, това не е изненада. Хората във Враца са корумпирани", каза Ивайло.

"За мен това, което се опитаха да направят (Поничките) са нещо, което са правили и друг път и и им се е разминавало"

Майка на Тодор - Цецка благодари на човека, който е извадил на два пъти езика на сина й и го е спасил от удушаване, но заяви, че линейката се е забавила 40 минути. Човекът, който е спасявал сина й е бил категоричен, че ако линейката до 5 минути не дойде, не може да помогне с нищо.

Майката разказа, че след като приятелката на Тодор - Грета, е повикала линейка и полиция са минали поне 40 минути, защото първо е дошла тя, после баща му, после кръстника на Тодор и чак тогава е дошла линейка, като разстоянието е 3 км от мястото до спешната помощ.

Тя се възмути на твърдението на единия от братята, че даже "помагал" на Тодор, когато си бил глътнал езика.

"С каква съвест го казват това тези хора? Те за мен не са хора, а убийци", смята майката, която е била на мястото в послените минути. "Приятелката му го заливаше с вода, а другият човек му правеше изкуствено дишане, всички други чакахме линейка!"

"Никой ли не взима под внимание кадрите, на които се вижда какво се случва?", попита тя. "Всичко това го има заснето и как може да ми каже той (Поничката), че не ми е бил детето и е помагал, като всичко това го има?"

Бащата Емил Йорданов заяви, че може би всичко това е нямало да е така, ако патологът си беше свършил съвестно работата и не беше казал, че няма нито един удар по тялото на детето.

"Щяхме да сме приключили досега. А сега ние вече пети ден не можем да си приберем детето!"

Що се отнася до думите на двамата братя, че не са го удряли, той попита защо никой не говори за агресията им към автомобила на сина му, който е потрошен.

"Кой е проявил агресията? Нека това някой ми каже. Защо никой не показа автомобила?"

Семейството не приема, че Поничките бяха пуснати под домашен арест.  "Значи те се прибирт вкъщи след нанесен побой и причинена смърт?", гневен е Емил.

„Сега откакто Тодор го няма, той е виновен, защото не може да се изкаже, не може да даде показания, но той не е виновен и всички го казват и са зад нас", смята майката на момчето.

На въпроса защо Тодор е носел бокс в себе си, Ивайло каза:

"Аз също нося бокс в себе си. Всъщност повечето ми приятели, носят нещо такова в себе си. Това се носи, защото никой друг не ти дава сигурност, това се носи за самозащита. Аз напълно го оправдавам, че е слязал с бокс".

"Началото на промяната може да бъде поствено само с един по-добър закон за убийци", смята Ивайло.

18-годишният Тодор Йорданов почина след свада, предизвикана от спречкване на уличното платно и последвал побой във вторник.

Вчера Окръжният съд на Враца постанови домашен арест за двамата братя Десислав и Иван Дамянови, обвинени за убийството.

По-рано през тази седмица, бащата на Тодор се обърна към "хората, дали първоначалната експертиза" за неговия син, които са казали, че той няма първоначални наранявания, причинени от побой, с думите:

"Хора, вие нямате ли деца? С коя съвест го казахте това, като аз съм видял детето какво представлява - цялото посинено. Аз съм му затворил очите".

Oще: братя убийци  воден цикъл враца  враца  ивайло йоранов  окръжна прокуратура враца  побой  поничка  понички  поничките  смърт на улицата  тодор йорданов  убийство  убийци 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани